Novak Đoković
Foto: AP/AP Photo/John Minchillo

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nije mogao da poželi bolji žreb za US Open. 

Novaka svi već vide u finalu, a čak su i igrači koji bi potencijalno mogli da mu naprave probleme eliminisani već u uvodnim kolima. Tako su iz njegove polovine "sklonjeni" Holger Rune, Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Feliks Ože-Alijasim, Lorenco Museti...

To praktično znači da Đokoviću na putu do završnice eventualno problem mogu da naprave Tejlor Fric (četvrtfinale) i Frensis Tijafo (polufinale). I jedan i drugi igraju pred domaćom publkom, pa bi to bila otežavajuća okolnost za osvajača 23 grend slem titule.

Novak Đoković

AP Photo/Frank Franklin II

 

 

Ipak, Fric ni kada je bio u najboljoj formi nije imao rešenja za Novaka. Nedavno su se sastali u četvrtfinalu Sinsinatija i Srbin ga je počistio sa terena, bilo je 6:0, 6:4. Takođe, Amerikanac je jedan od onih koji nikada nije osetio slast pobede nad Đokovićem, a sastali su se sedam puta.

Daleko veća opasnost po Novaka mogao bi da bude drugi američki teniser, Frensis Tijafo, koji je nekako potisnut u drugi plan.

Ni Tijafo se ne može pohvaliti sjajnom formom, ali je reč o igraču koji voli veliku scenu i koji može da bude opasnost po svakoga kada ima dan. Prošle godine je igrao polufinale u Njujorku, a na putu do tog ostvarenja savladao je Rafaela Nadala.

Igra izuzetno snažno, voli kada je publika uz njega, a prilično lako je stigao do trećeg kola.

SVI SU ZABORAVILI NA NJEGA, A ON ŽELI NOVAKU DA POMRSI KONCE Đoković jednog čoveka posebno treba da se pazi na US Openu

AP Photo/Julia Nikhinson

 

 

Izuzimajući Lejver kup, Đoković i Tijafo su se sastali samo jednom, pre dve godine u drugom kolu Australijan open, kada je Novak slavio sa 3:1. Bio je to prilično težak i iscrpljujuć meč za Srbina i Tijafo mu je zadavao ozbiljne probleme.

Nije tajna da Novaku uslovi u Njujorku baš i ne prijaju, igraće protiv raspoloženog Amerikanca i protiv publike, pa bi to mogao da bude veliki test za njega.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading