Alkaraz je u četvrtfinalu
Foto: AP/AP Photo/Manu Fernandez

I dok će Novak Đoković odmoriti do mastersa u Parizu (30. oktobar – 5. novembar), Španac ima potpuno drugačiju ideju. 

Alkaraz će igrati do tada tri turnira (Bazel, Peking i Šangaj) kako bi pokušao da nadoknadi prednost srpskog asa, a sve bi moglo da bude odlučeno u njihovom direktnom duelu.

Španski teniser Karlos Alkaraz igraće na turniru u Pekingu, a nakon toga i na Mastersu u Šangaju, pa bi već do kraja sezone mogao da preuzme prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića. 

Srpski teniser neće putovati u Kinu, ali će krajem okotobra igrati Masters u Parizu, a nakon toga i Završni masters u Torinu, gde će se verovatno i odlučivati o tome ko će kao broj jedan završiti godinu. 

-Naravno da mi je to cilj. Kao što sam rekao nekoliko puta imamo tu divnu bitku za mesto broj jedan, posebno posle sjajnog izdanja Novaka na američkoj turneji - kazao je Alkaraz.

ŠARAPOVA OTKRILA DETALJE VEČERE SA NOVAKOM Lepa Maša progovorila o opkladi sa Đokovićem: Mislila sam da nema šanse, a onda...

Šampion Vimbldona želi da vidi sebe na tronu, ima zacrtane ciljeve, ali daleko od toga da je preuzimanje prvog mesta pod moranjem.

-Trenutno je Novak broj jedan, tako da sam ovde u Peking došao sa dodatnom motivacijom da ga prestignem u ATP trci i kasnije na listi. To mi je u glavi svaki put kada treniram, mislim o tome na svakom turniru. Nije obavezno da se vratim na prvo mesto, ali moramo postaviti sebi neke ciljeve u godini. Za mene, prvo mesto je jedan od glavnih ciljeva, tako da na velikim turnirima idem na to, da budem blizu njega i da se vratim na čelo - dodao je španski teniser.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

 

Alkaras debituje na turniru u Pekingu, a isto će biti slučaj i kasnije na Mastersu u Šangaju. Oba turnira se nisu održavala još od 2019. godine.

-Spreman sam za debi. Trenirao sam kod kuće pre dolaska ovde, tako da je sve kako treba. Već sam trenirao i na Centralnom terenu, kako bih vide kakva je podloga.

Osvrnuo se Španac i na sve do sada učinjeno u sezoni. 

-Zadovoljan sam rezultatima u 2023, bar do sada. Zadovoljan sam i kvalitetom moje igre. Sezona još nije gotova, tako da očekujem uspešan završetak.

Alkaraz poražen u polufinalu US Opena

AP Photo/Manu Fernandez

 

DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA SE IZJASNIO Evo šta je rekao o stadionu "Novak Đoković"

Otkrio je ambicije i za narednu sezonu.

-Želim da igram na sva četiri grend slema, nadam se da ću bar ponoviti rezultate iz ove godine.

Alkaraz trenutno zaostaje 3.260 poena za Novakom, a u Kini može da osvoji najviše novih 1.500 ATP poena. Novak će narednih nedelja izgubiti 750 poena jer neće braniti poene iz Tel Aviva i Astane i biće pod pritiskom da u finišu sezone odbrani 600 poena iz Pariza i 1.500 iz Torina.

Najveća šansa Alkaraza je u tome što brani svega 360 poena do kraja sezone.

BONUS VIDEO: 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading