AMERIČKI SAJT KRITIKUJE VIZIJU SAD "Vašington to ne sme da radi"
Foto: EPA

U članku se kritikuje nedosledan pristup rukovodstva SAD različitim regionima, koji nije zasnovan na sveobuhvatnoj strategiji.

AMERIČKI SAJT KRITIKUJE VIZIJU SAD

Foto: Printskrin/nationalinterest.org

 

Autor kao primer navodi želju Vašingtona da oko sebe okupi koaliciju bliskoistočnih sila za suprotstavljanje Iranu, ali istovremeno pominje izjave o Saudijskoj Arabiji kao „odmetničkoj državi“ koje su krajnje neprimerene za ovakve planove.

- Danas postaje sve teže govoriti o jednoobraznosti i doslednosti strateške vizije. Na kraju krajeva, to može potkopati poverenje u saveze koje predvode SAD - primetili su mediji.

Vašington, smatra autor, ne može dugo da bude u stanju neizvesnosti, inače će mu biti teško da se pripremi za buduće spoljnopolitičke krize.

- Živimo u eri rivalstva velikih sila, i sada je Sjedinjenim Državama potrebna jasna vojno-politička strategija oštrije nego ikada ranije - naveo je on.

Ranije je bivši senator države Virdžinija i pukovnik u penziji Ričard Blek govorio o iracionalnoj i destruktivnoj politici SAD prema Rusiji, koja izaziva energetsku krizu i dovodi do ogromnih ekonomskih šokova u zemlji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading