RAT U UKRAJINI GOTOV DO BOŽIĆA? Evo šta kaže vojni ekspert
Foto: Telegram Printscreen

Uspeh ukrajinskih trupa u probijanju ruskih linija fronta izazvao je nadu među zapadnim vladama i vojnim ekspertima da bi rat mogao da se završi već na (katolički) Božić.

Ako se napredak Kijeva nastavi, snage predsednika Putina će biti potisnute iz Donbasa i nazad u Rusiju do kraja godine, rekao je za "Tajms" visoko rangirani izvor iz britanske vlade.

Povratak Krima, koji je Rusija anektirala 2014. godine, išao bi teže. Ukrajinski gubitak života bi verovatno bio ogroman i neke vojne ličnosti u zemlji preferiraju sporiji, taktičniji pristup.

U svakom slučaju, nema znakova zimske pauze u borbama. Optimizam među britanskim političarima je zavladao zbog navodnih uspeha Ukrajine, a ne zbog specifičnih obaveštajnih podataka.

Bivši general američke vojske Ben Hodžis pozdravio je uspeh ukrajinske armije i rekao da smatra da bi Rusija mogla da bude poražena do Božića.

- Na osnovu onoga što vidimo stiče se utisak da sve kolabira, bar u oblasti Donbasa, i verujem da će Rusi, do kraja godine, biti potisnuti tamo gde su bili pre 23. februara, na mesto gde su bili pre invazije.

Hodžis je opisao rusku vojsku kao "poraženu armiju". On, uprkos prognozama, smatra da će ukrajinska vojska uspeti da povrati Krim.

Pratite nas i na Telegramu

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading