Ukrajinci
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

Prema njegovim rečima, trenutno ruski jurišni odredi blokiraju grad. Da bi ih sprečile, Oružane snage Ukrajine su stvorile nekoliko grupa. Кako je objasnio Prigožin, njihov cilj je da blokiraju same borce Vagner grupe.

"Jedna grupacija (formirana) u Slavjansku – 67. brigada, druga grupacija u Seversku – 81. i 66. brigada, takođe grupa u Časovom Jaru i jedna u Кonstantinovki“, saoštio je Prigožin.

Prigožin je istakao potrebu koordinisanog rada svih ruskih jedinica na potpunoj blokadi ukrajinske vojske.

Savetnik šefa DNR  Jan Gagin rekao je danas da je oko 200.000 vojnika Oružanih snaga Ukrajine ostalo u operativnom okruženju Artemovska. Prošle nedelje je Prigožin izvestio da su borci Vagner grupe praktično opkolili grad.

 

 

U subotu su dva ukrajinska bezbednosna zvaničnika saopštila da su njihove jedinice dobile naređenje da napuste naselje – komandant sa pozivnim znakom Mađar i bivši generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko, sada komandant voda jurišnih  dronova.

Nemački list Bild je, pozivajući se na izvore, objavio da je situacija oko Artemovska izazvala nesuglasice između Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa Valerija Zalužnog , koji je pre nekoliko nedelja pozvao na razmatranje o povlačenju iz ovog grada.

KRV UKRAJINSKIH VOJNIKA NATOPILA BAHMUT, A SADA "NIJE BAŠ BITAN" Pentagon ne deli ciljeve Kijeva?

Artemovsk se nalazi u delu DNR koji je do sada kontrolisao Кijev, severno od velikog grada Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading