Helikopteri Mi-17
RAS
Helikopteri Mi-17

RAS

Helikopteri Mi-17, Foto: RAS

Do tada ćemo videti još mnogo spekulacija o tome ko će sesti u koju ministarsku fotelju. Jedna od poslednjih priča koja se mogla čuti na predstavljanju dva nova helikoptera Mi-17 koji su kupljeni od Rusa za potrebe Vojske Srbije je da će u vruću fotelju ministra odbrane sesti Nikola Selaković.

Još aktuelni ministar pravde, niotkuda se pojavio na predstavljanju „Putinovih borbenih mašina“ koje je kupila Srbija, što je odmah dalo zeleno svetlo za priče da će baš Nikola Selaković, koji važi za čoveka u kojeg Aleksandar Vučić ima neograničeno poverenje, preuzeti brigu o Vojsci Srbije.

- Svi su bili iznenađeni pojavom Nikole Selakovića na aerodromu zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem, što je odmah probudilo nade da će upravo on biti novi ministar odbrane i zauzeti jedno od najvažnijih mesta u državi - kaže nam naš sagovornik iz Vojske Srbije.

Idem putem oka bistra, važniji sam od ministra

Goran Srdanov

Idem putem oka bistra, važniji sam od ministra, Foto: Goran Srdanov

Prema njegovim rečima, Selaković bi bio idealno rešenje da vodi brigu o Vojsci Srbije i odbrani zemlje, a kako kaže, ministar pravde „jednako je prihvatljiv i za Ameriku, i za Rusiju“.

Kao što je „Alo!“ pisao, mesto ministra odbrane veoma je osetljivo pitanje, kada se radi o formiranju Vlade Srbije, a interes da na tom mestu imaju „svog čoveka“ javno su iskazale velike sile, SAD i Rusija.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će imena ministara objaviti javnosti tri dana pred formiranje Vlade Srbije, kao i da još ne zna kada će sve biti gotovo, ali je istakao da do 17. avgusta sve mora da bude završeno.

Mnogi ministri u Vladi Srbije već su iskazali svoje želje, pa su tako Zorana Mihajlović i Ivan Tasovac otvoreno rekli da ne bi da menjaju resore, dok za lidera Pokreta socijalista Aleksandra Vulina uopšte nije bitno na kojoj će funkciji biti.

„Alo!“ je prvi pisao da će Nikola Selaković u „novoj raspodeli karata“ dobiti veće i važnije mesto u Vladi Srbije, kao i da je viđen za prvog potpredsednika, a da li će ta odgovornija funkcija biti u Ministarstvu odbrane, odlučiće mandatar Aleksandar Vučić.

Vulin, Stefanović i Dačić u redu za fotelju

Mesto ministra odbrane jedno je od najvažnijih, a do sada su mediji za tu funkciju „promovisali mnoga imena“. Kao opcije su pominjani Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović i drugi.

Save

Save

Komentari (11)

srboljub

01.07.2016 06:53

ima li srba u srbiji vucic pametni nego 12 milijona srba hhhhhhh srbijo budi se odosmo u propast

Vulf

01.07.2016 07:12

Sve je to moglo i rekonstrukcijom vlade, umesto skupim/preskupim prevremenim izborima i to u vreme kad se od najstsrijih, najranjivijih i najsiromasnijih otima od penzija zarad dopune drzavne kase.

goran

01.07.2016 09:57

Kakvo ponizenje za Vojsku Srbije! Kosti junaka prevrcu se u grobovima.

Jelena

01.07.2016 10:18

Bitno da odgovara amerikancima i rusima!

mira

01.07.2016 11:55

Posto velike sile ,toliko brini o coveku ,koji ce biti na celu Vojske,neka daju neku kintu ,bespovratnu,za njeno osavremenjavanje!

tihomir

01.07.2016 12:51

Sada bi, posto je onako "uspesno" reformisao pravosudje (inace, ostavljeno u istom stanju u kakvom je i zateceno 2012-e), malo da "reformise" i VS odn. da "nastavi" tamo gde je B Gasic stao...

Deki

01.07.2016 13:30

A šta bi sa Lazanskim, pa on garant tri put bolji od ovog klimoglava !

Mauzer

01.07.2016 15:07

Tip koji nije obuo vojne cizme da bude Ministar u vojsci, katasrtofa

Likota

01.07.2016 17:51

KAKAV BRE CRNI DACIC ? ON IDE U BACVANSKU 14 !

Tompus od banane

01.07.2016 19:10

KOJI BRE DACIC OD MUPA JE NAPRAVIO KRIMINALNO JEZGRO OD MIPA JAVNU KUCU I KAFANU SAD JE OSTALO I ODBRANU DA DOKRAJCI ALO SRBIJO CRNA RUPO

Jovan

01.07.2016 20:21

A koga to pa boli kurac ?