Tanjug
Tanjug/Marko Đoković
Tanjug

Tanjug/Marko Đoković

Tanjug, Foto: Tanjug/Marko Đoković

"Mi ne razmatramo da Tanjug počne da radi kao vladin medij. Ispitujemo posledice da bude vladin medij, da ne bude ili neko treće rešenje. U brzom roku ćemo ispitati sve okolnosti", rekao je Vukosavljević za N1.

On je kazao da je evropski princip jasan - da ne treba biti vlasništva države u medijima, ali da u toj praksi postoje izuzeci.

"Vi imate AFP koji je u vlasništvu države, izuzetke u Slovačkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj... Jasno je da postoje izuzeci i u najvećem broju se odnose na novinske agencije", naveo je on.

Ministar kulture i informisanja je rekao da je to vrlo odgovorna tema o kojoj će biti zauzet stav.

Tanjug je odlukom vlade prestao da radi 31. oktobra 2015. godine. Ta novinska agencija, međutim, i dalje emituje vesti, koristeći prostor i opremu koju je koristila i pre odluke o ukidanju.

Ministar je najavio da će do kraja godine biti izabrani direktori svih kulturnih institucija i da više neće biti vršilaca dužnosti direktora.

Komentari (1)

Teodora

04.10.2016 20:59

Šta lupa ova jadni vukosavljević?Kakva vlada, kakva odluka?Vlada je donela odluku 31.10.2015.godine a potpisao ju je vučić aleksandar,ovaj isti koji se sada pravi lud (ili se ne pravi, sve jedno je),da je tanjug prestao da postoiji! Dakle,tanjug, formalno ne postoji već godinu dana ali ista ova kriminalna vlada sa vučićem toleriše ilegalni rad,samo zato jer radi u njegovom privatnom političkom interesu!Ne odgovara vlada ko godinu dana ovoj ilegalnoj agenciji plaća zakup zgrade,struju,vodu,plate?