Nova autobuska stanica
Foto: Printscreen/BG info

Još tri dana ostala su do otvaranja nove autobuske stanice u Novom Beogradu. 

U novoj zgradi autobuske stanice sve je prebrisano i očišćeno, kako bi bilo spremno za otvaranje i prve putnike u nedelju. Do nove glavne autobuske stanice i šaltera za prodaju karata stiže se iz Ulice antifašističke borbe, a po ulasku, nije se teško snaći.

U staničnoj zgradi nalaziće se šalter za prodaju karata, mesto gde ćete moći da popijete sok ili kafu, biće i lokala za iznajmljivanje, a svi oni koji budu čekali prevoz moći će da sednu i da se odmore.

Građani će moći da kupe i nešto za jelo, a biće im na raspolaganju bankomat, menjačnica, pošta, trafika i ambulanta. Kada kupe kartu, za minut stižu do ulaza na perone, kojih ima 65 ukupno, 53 polazna, a dolazni su sa druge strane.

Nova autobuska stanica

BG info

 

 

"Autobusi koji ulaze iz Ulice Marka Hristića, putnike će ostavljati na tom peronu, sa moje leve strane su polazni peroni za međugradski i prigradski saobraćaj, međunarodne i turističke polaske. Ljudi koji doputuju u Beograd oni autobusima ulaze iz Ulice Marka Hristića i autobuse napuštaju s te strane, izlaz je prema Ulici Jurija Gagarina, odakle i napuštaju stanicu“, kaže Željko Pavićević iz BAS-a.

U središnjem delu stanice je parking za autobuse koji čekaju polazak. Na parking za građane, sa 186 mesta i još 25 za taksi vozila, ulazi se iz Ulice Marka Hristića. Stanica ima video-nadzor i najmoderniju kompjutersku opremu.

Nova autobuska stanica

Foto: Printscreen/RTS

 

 

„Novina celog sistema u odnosu na staru autobusku stanicu jeste da je sama stanična zgrada pokrivena besplatnim vaj-faj sistemom, svi peroni i dolazni i polazni. Imamo preko 150 kamera koji će da pokrivaju sve, parkinge, zgradu, svi peroni, sve će biti pokriveno iz jednog centra“, kaže Dejan Spasić, koordinator radova BAS-a.

Do nove autobuske stanice voze tramvaji 7, 9, 11 i 13. Putnici mogu i vozom jer je pored železnička stanica. U blizini su i stajališta 10 autobuskih linija, koje idu u razne delove grada.

U nedelju se otvara nova autobuska stanica, a prvi polazak je u 3.50, za Novi Sad.

Alo.rs/RTS

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading