ODLAZE NAM VRELI DANI, TEMPERATURA PADA ZA 10 STEPENI Još danas lepo vreme, osveženje prvo stiže u ovaj deo Srbije
Foto: Alo/Foto ALO!

Vetar slab južni, jugozapadni ili promenljiv. Pritisak ujutru malo iznad normale, a popodne oko normale.

Minimalna jutarnja temperatura od 9°C u Požegi do 20°C u Beogradu, a maksimalna od 31°C do 34°C. Uveče suvo i prijatno toplo. Temperatura u 22h od 17°C do 25°C.

Oblačnosti iz srednje Evrope će krajem dana zahvatiti krajnji zapad Balkana, a tek sutra će stići do Srbije. Dok oblaci ne stignu, topao vazduh sa Mediterana podići će živu u termomometru visoko do 34 stepena.

U toku noći na severu Srbije moguća je lokalna pojava kratkotrajne kiše, prognozira RHMZ

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog ekstremno visoke temperature. Žuto upozorenje znači da je vreme potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vreme narednih dana

U četvrtak nekoliko stepeni niža temperatura uz promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i mogućom pojavom kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom tokom dana. Vetar slab severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 21°C, maksimalna od 27°C na severu do 31°C na jugu Srbije. Uveče ponegde kiša. Temperatura u 22h od 18°C do 22°C.

U petak i subotu još malo niža, ali prijatna temperatura uz dnevni razvoj oblačnosti sa sunčanim periodima. Moguća je ređa pojava kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading