SRBIJO, SPREMI SE ZA NOVO POGORŠANJE VREMENA Sneg i kiša u ovom delu zemlje a onda - temperaturni ŠOK
Foto: Alo/Ilustracija/Youtube Printscreen/RTV

- Danas nad istočnom polovinom regiona umereno do znatno oblačno, na istoku i jugoistoku još ponegde uz sneg dok su na severu mogući pljuskovi snega. Nad ostalim predalima suvo - piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

Tokom dana vetrovito uz jak i vrlo jak severozapadni vetar koji će krajem dana biti u slabljenju. Dnevni maksimum od +1 do +7 stepeni Celzijusa.

U noći ka ponedeljku vedro uz mraz, a u ponedeljak suvo uz sunčane inetrvale i malo toplije. Dnevni maksimum od +2 do +8 stepeni Celzijusa. U utorak pogoršanje uz kišu i manje otopljenje, tako da će se snežna granica držati na oko 800 metara nadmorske visine.

- Tokom prvog dela dana vetar južni, na planinama pojačan, dok će u košavskom području biti jake i vrlo jake košave. Posle podne vetar u okretanju na jak, severozapadni kada će malo zahladiti te bi ponegde pred sam prestanak padavina snega na kratko moglo biti i u nizijama, ali bez formiranja snežnog pokrivača - piše meteorolog.

U sredu suvo i malo hladnije uz slab severozapadni vetar. Jutarnji minimum do -6 do +2, lokalno oko -8, a dnevni maksimum od +1 do +6 stepeni Celzijusa.

U četvrtak posle jutarnjeg mraza tokom dana sunčano i malo toplije,a u petak vetrovito i osetno toplije, posebno na zapadu i jugozapadu regiona gde će maksimum možda biti i oko +15 stepeni Celzijusa, stoji u prognozi.

Hladnije na krajnjem istoku Srbije u zavetrini košave. Tokom dana naoblačenje sa kišom, prvo na zapadu, a zatim i nad ostalim delovima regiona.

Za naredni vikend povremene padvine uz zahlađenje, ali trenutno ne deluje da bi ono bilo dovoljno jako za sneg u nizijama, barem ne na proračunu operativnog ECMWF-a. Kako je ovo jako dalek interval, tek za 3-4 dana ćemo imati više detalja i snazi tog mogućeg zahlađenja.

- Danas još vrlo vetrovito, sneg na istoku i jugoistoku regiona, uveče razvedravanje, a od nedelje tipično, kasno jesenje vreme uz česte temperaturne oscilacije i povremene padavine - zaključuje Čubrilo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading