ODRASTA U ENKLAVI, NIJE IMALA NI STRUJU, A SAD JE NAPADAJU ŠOLAKOVI NOVINARI "Čovek bez srca i duše nije pravi čovek"
Foto: Printscreen/instagram

– Kosovo i Metohija i Orahovac su moje srce, a Republika Srpska je moja duša. A čovek bez srca i duše nije pravi čovek, zato što čovek srcem i dušom voli kao što ja volim moje Kosovo i Metohiju i Srpsku – kazala je na svojevremeno Pavlina Radovanović za aloonline.ba.

Težak život i danas prati srpski narod na Kosovu i Metohiji. Bore se samo kako to oni najbolje znaju – stamenito, gordo i ponosno. Iako su im uskraćene esencijalne ljudske potrebe bore se i istrajni su u toj borbi.

– Živelo se jako teško, živi se i dan danas. Čak smo 7-8 godina živeli bez struje. U mraku smo živeli, bez novina. Nemate ništa, jednu prodavnica, gdje možete da uzmete sveću kad nemate struje – rekla je Pavlinina majka.

Od svoje pete godine Pavlina je počela da peva i to, kako sama kaže, krajišku muziku. Kasnije, roditelji su je upisali u muzičku školu jer su primetili njen talenat. Za prepoznavanje njenog umeća u pevanju je najviše zaslužan Gavrilo Kujundžić, profesor muzike koji je usmerio na tradicionalnu duhovnu muziku i od tog momenta postaje glas koji se ori sa Metohije, glas koji peva o herojima, borbi i stradanjima.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading