Milan Đorđević
Foto: Alo/Foto: Printskrin

Pre tačno dve nedelje Milan Đorđević (41) parkirao je svoje službeno vozilo „škodu“ na parkingu na izletištu Bojanine vode i na tom mestu izgubio mu se svaki trag. Gde je mladi Nišlija i šta se sa njim dogodilo i dalje je misterija, uprkos obimnoj potrazi na Suvoj planini u kojoj je do sada učestvovalo nekoliko stotina ljudi, među kojima su policajci, vatrogasci, pripadnici Gorske službe spašavanja, šumari, planinari, alpinisti, prijatelji i rođaci.

Beogradski mediji su došli u posed fotografije sa parkinga na izletištu na Bojaninim vodama u vreme dok se tamo još nalazio Milanov službeni automobil, a forenzičari uzimali uzorke. Na sredini parkinga nalazi se plavi policijski „golf“, a u istom redu gde je „škoda“ parkirana su vozila prijatelji i rođaka nestalog čoveka. Najbliži „škodi“ su forenzičari i Milanov otac koji sa rukama na bokovima gleda u automobil. Nešto dalje na parkingu su komšije i prijatelji nestalog koji su tog dana bili uključeni u potragu, i policajac koji je obezbeđivao rad forenzičara.

Siniša Đorđević, Milanov otac rekao je neposredno pre nego što su forenzičari došli na parking, rekao da je njegov sin parkirao vozilo na Bojaninim vodama oko 18.30 časova.

Policija

Foto: RINA

 

- Pošto se tog 10. juna od podneva više nije javljao na telefon mi smo krenuli u potragu. Pametni sat koji je ostao kod kuće pokazao je da mu je telefon udaljen od Niša 19 kilometara, a upravo je toliko izletište na Suvoj planini udaljeno od grada. Stariji sin i njegovi drugovi su ga prethodno tražili na Kaminičkom visu i pored Nišave, ali kada je sat pokazao tu udaljenost došli su na Bojanine vode. Tada smo obavestili policiju i krenuli u potragu - izjavio je Siniša.

On je kazao da nisu smeli da otvore Milanov automobil pre dolaska forezničara da ne bi eventualno izbrisali tragove koji bi mogli da pomognu u potrazi. Dodao je da su odmah po pronalasku automobila, po zvonjavi telefona, shvatili da se nalaze u kaseti automobila.

Milanova majka Marica kazala je da su od policajaca saznali da je, pre nego što se javio supruzi, njen sin razgovarao sa drugom iz Amerike, koleginicom iz Beograda i jednim planinarom.

- Nastavljamo da ga dalje tražimo, ali gde, nismo pametni. Njegov sin pita majku svakog dana kada će otac da mu se vrati.  Detetu mnogo teško pada ovo što se sa Milanom dogodilo. Odbija da ide na trening, neće da ide rođendane kod drugara, samo o ocu priča. Ne znam kako ćemo da preživimo ovo što nas je zadesilo. Samo neko da javi da je živ, ukoliko je izabrao neki drugi put, prihvatićemo i to. Sve ćemo da prihvatimo samo da znamo da je živ - vidno potresena govori Marica.

hronika

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Prema njenim rečima, Milanov nestanak je užasna enigma. Sve je pretraženo na Suvoj planini, a a ni traga ni glasa od njenog sina.

- Da se negde okliznuo i da je ne daj Bože poginuo pa bi ga ptice našle, našao bi ga neko. Plašimo se da ga neko nije odveo negde, i to nam pada na pamet. On da digne ruku na sebe neće. To je poseban čovek, pedantan, odgovoran i u kući i na poslu, spreman da uvek priskoči u pomoć. To bi vam rekli svi koje bi pitali za njega. Ne bi ostavio decu. Uplatio je letovanje, vodio je i sina i ćerku na bazen da nauče da plivaju dok krenu na more. Srećan je bio mnogo prethodnog dana kada je sin osvojio treće mesto na takmičenju u Beogradu - istakla je Marica.

Ona je podsetila da Milan već 17 godina radi kao zastupnik farmaceutskih kompanija, a poslednja kompanija za koju radi, angažovala ga je da prodaje lekove na području jugoistočne Srbije. Pre nego što je nestao bio je Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, pošto je ponedeljkom obilazio urologiju i onkologiju u toj zdravstvenoj ustanovi.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading