Kuća na prodaju
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin


Trend rasta cena kuća i vikendica zahvatio je mnoge delove naše zemlje, a posebno su se istakle ruralne sredine koje su postale sve traženije među građanima. Nakon perioda pandemije koronavirusa, mnogi su poželeli da kupe jeftiniju nekretninu van gradske buke, što je dovelo do porasta interesovanja za ruralni način života.

Cene kuća, vikendica, njiva, zemljišta i placeva su u porastu, ali se i dalje mogu pronaći pristupačne ponude. U Leskovačkoj online pijaci, na primer, pojavio se oglas za prodaju kuće u selu Rudare kod Leskovca po ceni od svega 8.000 evra.

Kuća se nalazi tri kilometra od Leskovca, u brdovitom području, u vikend naselju Rudarska čuka. Kuća je napravljena od vrstog materijala i ima plac od 12 ari. Iako nema struju i vodu, ova nekretnina je pogodna za ljubitelje prirode i hladovine, te je posebno pogodna za pčelare.

- Prodajem kuću (vikendicu) u selu Rudare, tri kilometra od Leskovca u brdo, vikend-naselje Rudarska čuka kuća je od vrstog materijala, ima plac 12 ari, nema struja i voda, pogodna je za pčelare i boravak u prirodi i hladovini.

- Cena 8.000 evra, može zamena za auto - napisao je vlasnik.

Kuća na prodaju

Foto: Printskrin

 

 


Vlasnik je istakao da je moguća zamena za automobil, što dodatno može privući potencijalne kupce.


Nakon pomenutog oglasa, primećeno je povećano interesovanje za seoskim domaćinstvima među građanima. Mnogi su prepoznali prednosti života van gradske vreve, te traže priliku da kupe nekretninu koja će im omogućiti miran život u prirodi.

Osim jeftinih kuća, vikendica i seoskih domaćinstava, primećen je i porast cena njiva, zemljišta i placeva, što ukazuje na sve veću popularnost ruralnih područja među stanovništvom.


Period pandemije koronavirusa imao je značajan uticaj na tražnju nekretnina. Mnogi građani su se okrenuli ruralnim područjima tražeći mir, prostor i kontakt sa prirodom, što je rezultiralo povećanom potražnjom za jeftinijim seoskim nekretninama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading