I NAJBOLJI SU PADALI NA PRIJEMNOM ISPITU! Na nekim fakultetima već objavljene preliminarne rang-liste!
Foto: Youtube/Printscreen

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde su se budući brucoši juče polagali prijemni ispit, već su objavljene preliminarne rang-liste. Međutim, prvi rezultati pokazuju da su vukovci ove godine imali slabiji uspeh, a na Medicinskom i FON-u, petina prijavljenih kandidata uspela je da pređe "prag znanja" neophodan za dobijanje indeksa.

Prema rečima prof. dr Dušana Popadića, prodekana za redovnu nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu, malo više kandidata je položilo prijemni ispit u poređenju sa prethodnom godinom. Od 994 prijavljena kandidata, njih 437 je položilo prijemni, dok je među onima koji nisu uspeli da osvoje potreban broj poena bio čak 39 srednjoškolaca koji su imali maksimalnih 40 bodova. Ipak, Popadić ističe da iskustvo pokazuje da se većina kandidata koji polože prijemni ispit bude upisano na Medicinski fakultet, prenosi Republika.

Na FON-u, nešto više od polovine kandidata uspelo je da prikupi potreban broj bodova na prijemnom. Prof. dr Milan Martić, dekan FON-a, izražava zadovoljstvo rezultatima, ističući da je prijemni iz matematike urađen sa blizu 55 odsto uspešnosti, dok je test opšte informisanosti prošao sa 57 odsto uspešnosti. Takođe, ističe da je ove godine zabeležen bolji rezultat vukovaca u odnosu na prethodne godine.

Popadić takođe ističe da će detaljna analiza upisa biti poznata posle 10. jula, kada će biti dostupni podaci o tome iz kojih srednjih škola su kandidati pokazali najbolje znanje na testovima znanja. Kada je reč o beogradskim školama, najbolje su rezultate postigli kandidati koji su završili Devetu i Treću beogradsku gimnaziju, dok su se iz unutrašnjosti izdvojile gimnazije u Kruševcu, Kragujevcu i Pirotu.

Iako su rezultati prijemnih ispita pokazali neke trendove u uspehu kandidata, konačni rezultati i lista primljenih studenata biće poznati nakon završetka analize upisa. Ipak, ove godine se ponavlja situacija da vukovci nisu postigli očekivane rezultate, dok se istovremeno primećuje poboljšanje u znanju koje su pokazali na prijemnim ispitima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading