Nevreme M.L.
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

Usled priliva veoma toplog vazduha sa severa Afrike, maksimalna temperatura danas i do 37°C. U urbanim sredinama i predstojeća noć biće tropska, a nakon toga sledi pravi preokret, saopštili su iz RHMZ.

U Srbiji se u ponedeljak veče, u noći ka utorku, kao i u utorak tokom celog dana ponovo očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Kako je najavio meteorolog Ivan Ristić, hladni front u Srbiju stiže u ponedeljak oko 20 časova, donoseći oblake i kišu. 

Kako navodi RHMZ, u utorak se u većini mesta očekuje između 20 i 40 milimetara, a u delovima zapadne, severne i centralne Srbije i od 40 do 80 mm kiše, lokalno i više, za 24 sata. 

Dnevna temperatura biće u padu za oko 10 stepeni Celzijusa u odnosu na ponedeljak. 

RHMZ

RHMZ

 

Prognoza za jul 2024.

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša za za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha oko 20.1ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za za 1.0ºC do 2.0ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 31.7ºC. Srednja mesečna suma padavina tokom jula biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 27 mm, stoji u sezonskoj prognozi RHMZ.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading