voda
Foto: Printscreen/Foto: RINA

S tim u vezi, pripadnici Vojske Srbije su odmah reagovali i započeli isporuku vode u pranjanskom kraju.

- Već peti dan ova cisterna je angažovana, na dopuni seoskog rezervoara u Pranjanima. Ona za sada zadovoljava potrebe, a cisterne JKP-a Gornji Milanovac su angažovane u nekim drugim mesnim zajednicama. Nadam se, da ćemo što pre da dočekamo kišni period i da ublažimo probleme, koji su sada karakteristični i vidni. Danas su cisterne JKP-a angažovane na dopuni seoskih rezervoara u Varnicama i Gornjim Branetićima. To su uglavnom mesne zajednice, koje gravitiraju u višim predelima milanovačke opštine i zbog toga imaju izraženiji problem u vodosnabdevanju - izjavio je Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac za agenciju RINA.

Vojska Srbije, ne samo da je angažovana po pitanju vodosnabdevanja u Pranjanima, već su njihove cisterne sa vodom prisutne i u nekim drugim delovima milanovačke opštine.

- U skladu sa zahtevom Štaba za vandredne situacije Opštine Gornji Milanovac i naređenja pretpostavljenog komande, pripadnici Vojske Srbije se angažuju, kao i mnogo puta do sada, na pomoći stanovništvu sa teritorije opštine Gornji Milanovac. U skladu sa naređenjem komande i sastava Centra za obuku veze i informatike, počevši od 19.07.2024.godine, angažovana je cisterna sa vodom, na teritoriji Teočina i Brezne, a od jučerašnjeg dana na teritoriji Pranjana - rekao je potpukovnik, Zlatko Kovačević, zamenik komandanta Centra za obuku veze i informatike.

Danas su pripadnici Vojske Srbije iz Gornjeg Milanovca, dopremili 6 tona vode u rezervoar u Pranjanima, što je od ogromnog značaja za meštane, a Vojska će nastaviti da pomaže najugroženijem stanovništvu na području opštine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading