Agencija koja je bankrotirala
Foto: Tanjug/Tanjug

Sezona godišnjih odmora je uveliko počela, a nadležni u našoj zemliji gotovo svakodnevno izlaze sa informacijama o tome kakvo je stanje na putevima, naplatnim rampama, gde su radovi, ali i kolika su zadržavanja na glavnim graničnim prelazima u Srbiji.

Na prelazima ka Mađarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i dalje ka Grčkoj, se u vreme sezone godišnjih odmora gotovo uvek naprave "čepovi" i to pre svega zbog velikog broja vozila na izalsku iz zemlje. Direktor Nacionalne Asocijacije Turističkih Agencija Srbije Aleksandar Seničić je za Alo! otkrio koji su najbolji alternativni prelazi da izbegnete gužve na granici. 

- Ono šro je važno kad krećemo na put jeste da to putovanje dobro isplaniramo. U Grčku ako ne idete preko Bugarske možete ući na tri mesta u Severnoj Makedoniji. Jedno je jezero Dojiran, za koji veliki broj ljudi zna, sa autoputa se odvajamo i nekih 30 kilometara vozimo regionalnim putem i dolazimo na jezero i tu gde prolazimo granični prelaz je obnovljen i veća je prohodnost na njemu.Imamo i granični prelaz u blizini Bitolja ali za njega treba malo više vremena - navodi Seničić.

Kako kaže Aleksandar Seničić postoji "caka" kako da dođete na granicu kada je najpraznija. 

- Na Evzoniju u proseku čekamo sat, sat i po vremena u centralnoj sezoni. Za one koji mogu i žele mogu da krenu dan ranije i da spavaju u Severnoj Makedoniji i da u toku noći pređu granicu. Između 3 i 6 ujutru na graničnim prelazima uglavnom nema nikog. Ista je stvar kada se i vraćate sa mora - zaključuje Seničič.

Sve u vezi graničnih prelaza i gužve na granicama možete pogledati u videu ispod:

 

 

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading