vrućina
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Kako je za Alo! objasnio, sve do kraja jula uživaćemo u prijatnim letnjim temperaturama koje neće prelaziti 30 stepeni, osim u nedelju, kada će nas očekivati topao dan.

- Do kraja jula jedini baš vreo dan će biti nedelja, 28. juli, sa maksimalnim temperaturama ponegde i do 37 stepeni, u Beogradu do 35 stepeni. Ostali dani umereno topli, maksimalna temperatura do subote malo ispod, zatim malo iznad 30 stepeni. Jutra će osim nedelje i ponedeljka biti prijatnija, minimalna temperatura uglavnom ispod 20 stepeni, tako da će noći biti prijatnije - rekao je Ristić, i dodao da će sam početak avgusta doneti promenljivo vreme.

vrućina

Foto: Shutterstock

 

- Početkom avgusta ima uslova za kratkotrajne pljuskove s grmljavinom, a od 5. avgusta počinje novi toplotni talas. Jača afrički anticiklon koji će zahvatiti veći deo Evrope, pa će temperature prema sredini meseca avgusta kod nas ponovo blizu 40 stepeni - rekao je Ristić za Alo!, i objasnio koliko će dugo trajati tropski talas.

- Najmanje 10 dana će biti toplo u celoj Srbiji, ali i Evropi, ali dokad će trajati toplotni talas, ne možemo sa sigurnošću da kažemo. Ostatak jula biće u znaku zeleno-žutog alarma, što znači da temperature neće prelaziti 35 stepeni. Narandžasti alarm se pali kada temperature idu od 35 do 38 stepeni, a veće vrednost su označene crvenim alarmom - rekao je Ristić za Alo!.

Inače, tokom julskog toplotnog talasa Beograd je zabeležio neverovatnih 18 tropskih noći. Sedam uzastopnih noći  minimalna temperatura nije padala ispod 26-27 stepeni, dok je temperatura sve do ponoći bila i do 30-31 stepen.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading