OLUJNI VETAR I GRMLJAVINSKI PLJUSKOVI Danas kratkotrajno pogoršanje vremena, a evo kad stiže DRASTIČNA promena
Foto: Alo/Alo!/Ilustracija/Shutterstock

Danas kasno posle podne do severozapadnih, a u toku noći i sutra pre podne i do ostalih delova regiona stiže oslabljen hladan front koji će doneti prolazno jak do olujan severozapadni vetar, retku pojavu grmljavinskih pljuskova i to pre svega na zapadu i severu regiona i osveženje, piše Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

Duž Jadrana uzglavnom suvo, sutra tokom dana uz jaku do olujnu buru. Danas dnevni maksimum od +31 do +38 stepeni Celzijusa, a sutra od +27 na severozapadu do oko +33 na jugoistoku i jugu regiona gde će se front najmanje osetiti.

Osim blagog dnevnog osveženja do četvrtka će u noći ponovo postati znatno prijatnije uz minimume od +9 do +17 stepeni Celzijusa.

U drugom delu nedelje porast temperatura i u petak one bi se u najtoplijem delu dana kretale od +29 do +35 stepeni Celzijusa.

Za sledeći vikend moguće novo, blaže, osveženje uz nešto češće nestabilnosti i dnevne maksimume od +23 do +30 stepeni Celzijusa.

Nov topao period počinje oko 07.08. i najverovatnije će potrajati do oko 13.08. kada bi usledilo i jače osveženje uz moguće obilnije padavine.

Toplo, sušno, leto sa nastavlja ali ipak u blažoj formi u odnosu na jul. Jača promena je moguća prema sredini meseca, zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading