MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA UPUTILO HITAN APEL GRAĐANIMA SRBIJE! Ne idite u Liban, opasno je: Izraelska vojska bombardovala Bejrut!
Foto: AP/Ariel Schalit (STF)

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije apelovalo je na građane Srbije da izbegavaju putovanje u Liban zbog pogoršanja aktuelne bezbednosne situacije u toj zemlji.

U objavi ministarstva se savetuje građanima Srbije koji se trenutno nalaze u Libanu da izbegavaju javne skupove i putovanja unutar zemlje kao i da, ukoliko su u mogućnosti, napuste teritoriju te države.

"Državljanima Republike Srbije, koji se trenutno nalaze na teritoriji Libanske Republike preporučuje se da prate vesti o najnovijim dešavanjima, pre svega onim koje se odnose na bezbednosnu situaciju u zemlji, kao i da izbegavaju demonstracije, proteste i druga masovna okupljanja", navodi MSP.

Srpskim državljanima, koji se nalaze na teritoriji Libanske Republike, MSP predlaže da se jave Ambasadi Republike Srbije u Bejrutu i dostave svoje podatke (lokacija, kontakt telefoni, članovi porodice i sl.), kako bi, u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije, Ambasada mogla da kontaktira s njima.

Vojska Izraela potvrdila je da je izvela napad na glavni grad Libana, Bejrut, a meta napada bio je, kako se navodi, čovek koji je odgovoran za napad na fudbalski teren u selu Madždal Šams naseljenom Druzima na Golanskoj visoravni, kada je ubijeno 12 dece, preneo je Tajms of Izrael.

Izrael je u noći između petka i subote izveo vazdušne napade na ciljeve Hezbolaha u Libanu, nakon što je optužio tu grupu za napad. Hezbolah je negirao odgovornost za napad, a Izrael je odbacio ta poricanja i najavio da će "snažno" odgovoriti. 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading