zalazak sunca
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

RHMZ izdao je upozorenje na početak toplotnog talasa na području Srbije

- U drugoj polovini sedmice početak novog toplotnog talasa u Srbiji. U četvrtak i petak (08 - 09.08.) maksimalna temperatura od 31 do 35 °C, za vikend i u ponedeljak (10 - 12.08.) od 32 do 37 °C, a od narednog utorka (13.08.) još toplije - od 35 do 40 °C - upozorava RHMZ.

Takođe, RHMZ izdao je upozorenje i za područke Beograda.

U drugoj polovini sedmice početak novog toplotnog talasa u Beogradu. U četvrtak i petak (08 - 09.08.) maksimalna temperatura do 34 °S, za vikend i u ponedeljak (10 - 12.08.) od 35 do 37 °C, a od narednog utorka (13.08.) još toplije - oko 38 °C.

rhmz

Printscreen/ RHMZ

 

 

Hidrološko upozorenje

- Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca narednih dana vodostaji će se kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Kolubari, Jablanici, Vlasini i Lugomiru proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - sapštio je RHMZ.

Vremenska prognoza

U Srbiji će u utorak, 6. avgusta, biti pretežno sunčano i malo svežije vreme, ujutro i pre podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, umereno do potpuno oblačno, ponegde kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je ranije Republički hidrometeorološki zavod.

Detaljnu vremensku prognozu možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading