vrućina
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Već za vikend maksimalna temperatura ići će iznad 35°C, a u nedelju i početkom sledeće sedmice biće i do 37-38 stepeni.

Nad našim područjem prostiraće se veoma izražen termički visinski greben sa jugozapada, uz priliv vrele vazdušne mase sa severa Afrike.

Ovakva sinoptička situacija predstavljaće blokadu za prodor oblačnih, vlažnih i padavinskih sistema sa Atlantika i sa severa Evrope.

Ovakva situacija očekuje se uglavnom do kraja avgusta, a sredinom sledeće sedmice u delovima Srbije biće nestabilbosti, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom, u četvrtak i petak izraženijim u južnim, centralnim i u brdsko-planinskim predelima Srbije.

Maksimalna temperatura tokom poslednjih dana avgusta biće od 30 do 35 stepeni.

I početak septembra doneće Srbiji sunčano i tropski toplo vreme.

Vrlo toplo vreme zadržaće se sve do 10. septembra.

Maksimalna temperatura biće uglavnom od 30 do 35 stepeni.

Dakle, kraj avgusta i početak septembra odlikovaće se tropskim vremenom, a temperature će biti više i za 7-8 stepeni od proseka.

Značajnijih i obilnijih padavima nema na vidiku bar do 10. septembra, tako da se nastavlja veoma sušan period.

Iako će tokom dana u Srbiji biti tropski toplo, noći postaju duže, pa će biti i ugodnije i prijatnije, osim u Beogradu, jer se zbog efeta toplotnog ostrva i dalje očekuju tropske noći i minimalne temperature se neće spuštati ispod 20 stepeni.

Posle 10. septembra nastavlja se toplo i letnje vreme, ali sa ugodnijim temperaturama koje će biti od 27 do 30 stepeni, što su vrednosti i dalje iznad proseka.

Pravi letnji dani zadržali bi se bar do 20. septembra, nakon čega bi usledilo osveženje.

Ipak, prema trenutnim prognozama na one prve jesenje kiše i svežije vreme ipak ćemo morati da sačekamo oktobar, eventualno sam kraj septembra.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading