mađioničari
Foto: Alo/Alo

Redakcija Alo! je pričala sa dvojicom mađioničara, Darsijem Oukom i Džejmsom Morom, koji su nam otkrili šta nas sve očekuje na fantastičnom nastupu:

mađioničari

Alo

 


- Bez otkrivanja bilo čega specifičnog, ima puno iznenađenja, mnogo nemogućih poduhvata, opasnih performansa, interakcija sa publikom, gde oni postaju deo nastupa, neki se penju na binu, izvodimo magiju i u publici, zajedno kao grupa... Ali kada je u pitanju nešto određeno, morate da kupite kartu i odgledate nastup - kaže Darsi, a Džejms dodaje:


- Sjajna stvar u vezi sa našim nastupom je što se dopada ljudima od 5 do 95 godina! Sjajno je za celu porodicu. Za svakoga ima ponešto, tu je komedija, interakcija sa publikom, nešto za decu, za odrasle... Šta god vas zanima, sigurno ćete naći u predstavi da uživate u tome - otkriva Džejms.

mađioničari

Alo

 


Oni su se prisetili kada su se prvi put zainteresovali za magiju i odabrali to zanimanje.

mađioničari

Alo

 


- Počelo je u ranom detinjstvu - kaže Darsi. - Mislim da mnogu decu zanima magija, ali je onda prerastu. Kod mene se to nikada nije dogodilo. Volim magiju, postao sam opsednut njom, da učim i izvodim trikove, i evo - sad sam tu! - kaže on.


Kod Džejms se strast probudila sa osam godina kada je postao opsednut cirkusom: 


- Počeo sam sa žongliranjem. Mama mi je pričala da nisam želeo da idem kući posle cirkusa. Tako sam se upoznao sa tim. Izvodio sam i magične trikove u školskim predstavama, i dobio jako dobre reakcije. To me je odvelo na ovaj put - kaže Džejms.


Kada su u pitanju mađioničari koji su ih inspirisali, Darsi kaže da su to bili mnogi jer su kao deca gledali kasete i premotavali ih kako bi naučili trikove, a za Džejmsa uticajni su bili Dejvid Blejn, koji je popularizovao uličnu magiju, i Dejvid Koperfild, čijoj se kreativnosti i talentu divi.


Rad u grupi "C'est la Magie" nudi određene prednosti u odnosu na samostalne nastupe, pa Darsi kaže:


- Mi smo pre svega prijatelji. Delimo deo nastupa, pa ceo performans ne pada na jednu osobu, već delimo odgovornost. Puno je šale i smeha, mnogo je zabavno, a takođe je inspirativno jer vidite kako drugi rade što je retko i tera nas da budemo bolji - zaključuje on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading