promo
Foto: Promo/Promo

Ove igre, koje se organizuju već 32 godine zaredom, okupljaju sportiste sa paraplegijom i kvadriplegijom, pružajući im priliku da se takmiče i istaknu u različitim sportskim disciplinama.

Alta Grupa, na čijem čelu je dr Davor Macura, prepoznaje značaj ovih igara u promociji inkluzije i afirmaciji sporta među osobama sa invaliditetom. Kroz svoju podršku, Alta Grupa nastoji da doprinese razvoju društva u kojem svaka osoba, bez obzira na fizičke sposobnosti, ima priliku da ostvari svoj puni potencijal.

U danima za nama, igre su okupile preko 180 učesnika, kako iz Srbije, tako i iz regiona – iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Među učesnicima su bili i poznati paraolimpijci, koji su svoje prve sportske korake načinili upravo na ovim igrama. Njihovo prisustvo nastavlja da inspiriše nove generacije sportista i pokazuje važnost sporta u prevazilaženju životnih izazova i dostizanju ciljeva.

Kroz ovakve inicijative, verujemo da možemo zajedno graditi bolje društvo, gde sport igra ključnu ulogu u jačanju samopouzdanja i osećaja zajedništva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading