Škola u Čačku vratila školske uniforme
Foto: Privatna arhiva/Foto: RINA

Mališani u ovu školu na nastavu dolaze iz četiri sela, a sada među njima nema baš nikakve razlike. Svako je obučen u istu majicu teget boje, a na njoj je oslikan grb škole i lik čuvenog vojskovođe.

- Uniforme su zaista lepe, sviđa mi se što više nema razlike među decom. Niko više ne gleda ko je šta obukao, jer su svi obučeni u isto. Drago mi je što je na uniformi i ovaj grb škole sa likom Stepe Stepanovića, rekao je učenik 5. razreda David Milojević.

 

Odluka da se uniforme vrate među školske klupe, počela je da se sprovodi u praksi 14. oktobra ove godine. I iako su sada svi oduševljeni, na samom početku ipak je bilo onih koji su negodovali ne želeći da budu "uniformisani". Međutim, mogućnost da sami biraju model uniforme kao i saznanje o njenom značaju i značenju, ubrzali su proces uvođenja uniforme u školu.

"Odmah se zna ko je uljez"

- Na samom početku bilo je mališana, koji nisu želeli da je prihvate. Ali vrlo brzo su shvatili da je to važno, a i sami su birali njen model, i onda su je prihvatili i sada su zaista svi oduševljeni, rekla je Aleksandra Jovanović, nastavnica srpskog jezika i književnosti.

Osim ovih već nabrojanih benefita, učenici dodaju još jedan razlog zbog kog je školska uniforma odlična i praktična.

- Ranije bih ujutru uvek razmišljao šta da obučem u školu, šta je čisto, šta bih izabrao što nisam nosio, sada tih nedoumica nema. Oblači se uniforma i to je to, rekao je šestak Nikola Kovačević.

Deca uz osmeh dodaju, da sada kad imaju uniforme, kad izađu u školsko dvorište odmah znaju ko je "uljez".

(RINA)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading