razvod
Foto: Shutterstock

U slučaju Ilije M. iz Laćarka i te kako je moguće, buduči da se suočava sa veoma neobičnom, ali i pomalo bizarnom životnom situacijom, jer ga verovali ili ne, sud ga razvodi od njegove pokojne žene!

Objava je postavljena na Fejsbuk stranici Loznica grad, u kojoj je do detalja navodi slučaj Ilije M. iz Laćarka, a koju vam prenosimo u celosti.

"Za rubriku verovali ili ne!!!

Laćarca Iliju razvode od preminule supruge?!

Našoj redakciji obratio se naš Laćarac Ilija M. sa svojom pričom, koju delimo sa vama u nadi da ćemo dobiti neko mišljenje ili savet.
Ilija se venčao i 15-ak godina mirno živeo u porodičnoj kući u Laćarku sa svojom porodicom. Supruga mu se nažalost razbolela, pa im život nije bio lak i njegova supruga je izgubila životnu bitku i preminula. Poslednjih nekoliko godina njenog života su živeli razdvojeni. U tom periodu podnet je i zahtev za razvod braka, koji nikada nije sproveden do kraja zbog smrti supružnika.
Naš Laćarac se sada nalazi u sudskom procesu u kojem porodica pokojne supruge pokušava da proces razvoda završi do kraja.
Ilija M. strahuje da će pri tome ostati bez penzije koja mu je sledovala i koju dobija, dok mu stan u Beogradu koji je čini se možda i najviše sporan kako sam kaže nije bitan.
Da li ste čuli ranije za slučaj da osobu koja više nije među nama razvode od žive osobe? Svaki savet u ovoj situaciji je dobro došao...", piše u objavi koja je postavljena na Fejsbuku.

 

Ubrzo nakon toga, javili su se članovi grupe koji su u komentarima pokušali da daju svoje viđenje ove bizarne situacije. 

"Zvuči kao veoma neobičan i pravno složen slučaj. Iako se na prvi pogled čini neverovatnim, sudske situacije poput ove, u kojima se pravna procedura razvoda vodi posthumno, mogu se desiti u određenim pravnim okvirima. Ključni faktor u ovakvim situacijama bi bio trenutni status bračne zajednice u trenutku smrti supružnika i činjenica da li je proces razvoda braka formalno završen pre smrti.

U mnogim pravnim sistemima, ukoliko jedan od supružnika umre pre nego što se završi postupak razvoda, brak se pravno smatra završenim zbog smrti, a ne zbog razvoda. Međutim, porodica preminulog može pokušati da nastavi postupak kako bi razjasnila imovinsko-pravne odnose, posebno u vezi sa penzijom ili stanom.
Ilija bi svakako trebalo da potraži stručnu pravnu pomoć kako bi se detaljno razmotrile sve pravne posledice ovog procesa i da bi se osigurao što povoljniji ishod za njega", glasio je jedan od komentara. 

BONUS VIDEO:

 

 

 


 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading