Dejt
Foto: Shutterstock

Na društvenoj mreži Reddit osvanula je zanimljiva objava jednog korisnika koji je postavio pitanje na koje niko nije ostao ravnodušan: Je li moralno opravdano iskorišćavati devojke sa Tindera

Naime, kako je on u svojoj objavi naveo, tema je bila finansijsko iskorišćavanje devojaka koje je upoznavao preko poznate aplikacije za upoznavanje - Tinder.

MOMAK SVAKE VEČERI ISKORIŠĆAVAO DEVOJKE SA TINDERA ZA OVO! Nakon toga bez srama postavio ''moralno'' pitanje!

FOTO Shutterstock, printskrin

 

 

Kako nije bio pri parama, a želeo je da ide po restoranima, javljao se raznim devojkama i svako veče odlazio na dejt sa njima, pri čemu je govorio kako je zagovornik ženske emancipacije, a sve to kako bi one na kraju platile račun i on se ''izmigoljio'', igrajući na kartu da račun plaća onaj ko zove na sastanak.

- Zanima me šta mislite, je li u redu kad muškarac iskoristi devojku sa Tindera? Naime, poslednjih nedelja sam malo u škripcu sa novcem i odlučio sam preko Tindera upoznati devojku koja voli hranu i samo sam bio na Tinder ''Foodies'' kategoriji. Matchovao sam dosta devojaka i pošto sam znao da vole hranu, suptilno bih ih pitao koja im je najdraža hrana, koji im je najdraži restoran, random bih ubacio činjenicu o začinima u razgovor itd. u nadi da me pozovu na večeru. To je rezultirao tim da sam zaređao dejtove svako veče na koji bi me devojke pozvale na večeru, a za vreme večere bih obavezno ubacio u razgovor da sam zagovornik ženske emancipacije i bez imalo srama bih pri plaćanju računa rekao: Zar nije običaj da onaj ko zove plati račun? To je rezultiralo da jedem džabe svake večeri i malo sam se navikao na to. Mislite li da je iskorišćavati devojke sa Tindera na ovaj način moralno opravdano? - stoji u njegovoj objavi na društvenoj mreži Reddit. 

Reddit pitanje o Tinderu

Printscreen

 

 

Tema morala u odnosima, posebno u svetu modernih dejting aplikacija kao što je Tinder, donosi brojne složene dileme. Postavlja se pitanje koliko su u takvim situacijama ponašanja opravdana i gde se povlači granica između uzajamnog interesa i iskorišćavanja.

Opasnost koja vreba na dejting platformama

Tinder i slične aplikacije su platforme na kojima su očekivanja često vrlo individualna. Neki traže ljubav, drugi prijateljstvo, a neki samo prolaznu zabavu. To znači da ne postoje univerzalna pravila, ali postoji implicitno očekivanje uzajamnog poštovanja. Kada osoba koristi drugu osobu samo radi lične koristi, a da to ne naglasi ili jasno iznese, narušava se poverenje i iskrenost, koja bi trebalo da bude temelj bilo kakve vrste odnosa.

U situaciji gde muškarac očekuje da devojke plaćaju večere, a da one nisu svesne takvog dogovora ili očekivanja, to može predstavljati oblik socijalnog manipulisanja. Ako je iskrenost prisutna od početka, to može promeniti percepciju situacije i omogućiti da obe strane same donesu odluku o prihvatljivosti takvih očekivanja.

Gde je granica između iskorišćavanja i uzajamnosti? 

Granica između iskorišćavanja i uzajamnosti u modernim dejting odnosima najčešće zavisi od komunikacije i poštovanja. Kada je osoba iskrena o svojim očekivanjima, finansijskom stanju ili ograničenjima, a druga strana je saglasna s tim, teško je govoriti o iskorišćavanju.

Međutim, kada momak koristi Tinder isključivo kao sredstvo za obezbeđivanje besplatnih obroka, bez namere da pruži išta zauzvrat, to prelazi granicu moralno prihvatljivog ponašanja.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading