Hrvatski huligani
Alo! / Nenad Vujanović
Hrvatski huligani

Alo! / Nenad Vujanović

Hrvatski huligani, Foto: Alo! / Nenad Vujanović

Navijači splitske „torcide“ iz Splita, koji su osuđeni moraće da čiste i svinjce u srpskom zatvoru poharali benzinsku pumpu „Mol“ kod Vrčina saznaje „Alo!“.

Njima je izrečena mera proterivanja iz Srbije na godinu, izjavio je za „Alo!“ Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu. Njih 14 osuđenog je zbog drskog, bezobzirnog i nepristojnog ponašanja, kao i ugrožavanja imovine, dok je 13 još u policijskom pritvoru od juče ujutro, dok se ne odluči hoće li krivično da odgovaraju.

- Svi huligani odbili su prevodioca za srpski jezik uz obrazloženje da ga odlično razumeju, saznaje „Alo“.
Oni su juče ujutro prebačeni na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj skeli u Beogradu.

- Policija je na osnovu snimaka sa sigurnosne kamere i drugih prikupljenih dokaza o poharanoj pumpi, uspela da identifikuje izgrednike, kao i mladića od 20 godina koji je ispisao grafit „torcida Split“. Za ustaški simbol slovo U utvrđeno je da ga je pisao mladić od 30 godina.

On je tom mladiću oteo sprej, ispisao grafit, a zatim ga bacio - rekao je naš sagovornik.

Porodice zovu ambasadu

Kako „Alo!“ saznaje, porodice uhapšenih su u panici i uveče su zvale Ambasadu Hrvatske u Beogradu, a oni naše pravosudne organe.

- Hrvatski navijači to nisu tražili, ali njihove porodice su zabrinute, pa neprestano zovu i raspituju se za svoje članove - precizirao je izvor „Alo!“.

 

Kako „Alo!“ saznaje, sudbina hrvatskih huligana još nije rešena jer policija ima pravo žalbe. Ukoliko bude uložena žalba, a prihvati je Apelacioni prekršajni sud, može se desiti da 14 huligana krivično odgovara.

- Utvrđeno je da su mladići do dvadesetak godina divljali i krali robu, a oni od trideset godina su se sklonili. Ostalih 13 navijača iz Hrvatske je oslobođeno navoda iz prekršajne prijave, ali nisu pušteni na slobodu jer im je u petak određeno zadržavanje do 48 sati po nalogu tužioca - objašnjava naš sagovornik.

Hrvatski huligani

Alo! / Nenad Vujanović

Hrvatski huligani, Foto: Alo! / Nenad Vujanović

Oni su uhapšeni na naplatnoj rampi „Nais“ kod Niša u dobro isplaniranoj akciji srpske policije u petak, samo dan nakon što su poharali benzinsku pumpu „Mol“ kod Vrčina. Optuženi navijači su, između ostalog, krali srpske kobasice i pisali su ustaške grafite. Šteta koju su naneli iznosi oko 200.000 dinara.

Policija je hrvatske navijače pustila da izađu iz zemlje i po povratku iz Bugarske, kada su mislili da su se izvukli, zaustavila ih je i bez ijednog incidenta na osnovu slika izdvojila osumnjičene. Nakon hapšenja, navijači su sprovedeni do policijske stanice u Grockoj, gde je utvrđen njihov identitet, a odatle po skraćenom postupku kod sudije za prekršaj u Beogradu.

Tokom suđenja, koje je počelo popodne i trajalo do kasno petak u noć, saslušano je svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak. Jedan od privedenih je maloletan pa se protiv njega nije vodio skraćeni postupak.

Komentari (9)

svrbi ja

04.08.2018 21:20

taman tolko kolko i ona nesretna zena sto je zakasnila da prijavi oruzje posle smrti muza.....eeeee

Сараџогла

04.08.2018 21:31

Нису тражили преводиоце јер знају српски језик!Мајко моја,у којој заблуди тамо хрватски народ живи?Да се крстиш са обе руке!Ало,бре,утувите једном за навек да се у Хрватској говори српским језиком што им је писменим путем јавио Светски институт за језике!ХРВАТСКИ ЈЕЗИК НЕ ПОСТОЈИ!Они из Хрватске могу да шаљу коментаре у нашим новинама а наше коментаре тамо не прихватају?

Lonac

05.08.2018 10:22

@Сараџогла - Pa takve komentare mozes samo u Srbiji da plasiras, i nigdje vise pa tako ni i u Hrvatskoj. Cuj "Svetski institut za jezike"( ko, sta, gdje ), javio njima ( kome ) pismenim putem da pricaju srpski. Ah da zaboravi, svi smo mi Srbi samo sto nam to jos niko pismenim putem nije dostavio. A to sto niko ziv pa cak ni Crnogorci koji su sami sebe do skora zvali bedemom srpstva ne zele sa vama govori dosta toga.

Saradžogla

05.08.2018 11:27

@Сараџогла - Lonac,da ti stavim do znanja ... Hrvatska je tražila od Svetskog instituta za jezike sveta koji se nalazi u jednom nemačkom gradu PRIZNANJE DA HRVATSKI JEZIK BUDE SAMOSTALAN! Ubrzo su dobili odgovor da se u Hrvatskoj govori srpskim jezikom.Da bi jezik bio SAMOSTALAN mora da ima najmanje 40% sopstvenih reči kojih ni jedan jezik nema.A to sigurno ne važi za ,,hrvatski,, jezik.Znači da se u Hrvatskoj govori srpskim jezikom a za mene imaju veoma prijatan naglasak za slušati ga.

Lonac

05.08.2018 13:34

@Сараџогла - Svjetski institut za jezike ne postoji!

Сараџогла

05.08.2018 21:19

@Сараџогла - Лонац,да би мени старом Џолету спочитавао требало би да будеш мало већи мангуп!Пише се ,,светски,, !'Ебало те непотребно утурено слово ,,ј,,!

kit

04.08.2018 22:10

Sada ce se lepo provesti, svaku noc dji, dji. zatvorenici ih jefva cekaju. Bice zadovoljni i docice opet posle godinu dana.

100jko

04.08.2018 22:14

Od četiri stotina huligana došli smo na četrnaest i osuđeni manje nego da su prešli ulicu van pešačkog prelaza. Bravo!

Branko

05.08.2018 08:34

Ne mogu čudom da se načudim da su ovi posle zuluma koji su mirno i natenane obavili,nastavili put, prešli 300 km., pohapšeni tek po povratku. Ovo je bruka i sramota, kakva bi tek bila da su bili vispreniji i vratili se nekim drugim pravcem,a mogli su.Toliko o našim čuvarima sigurnosti građana i imovine Srbije,i kako to vide huligani, naši i sa strane.