Iza dovođenja talibana na vlast u Avganistanu i formiranja OVK stoji NATO!
Foto: Ognjen Radošević

Predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Кosovu i Metohiji uputili su kritike na račun Stejt departmenta i komande NATO –a, zbog situacije u Avganistanu, ističući da će u istoriji ostati upamćeno da je NATO omogućio da zarad ISIS-a  država na vlast dovede ratne zločince –talibane u Avganistanu,  a na Кosovu teroriste OVK.

U otvorenom pismu, iz Udruženja pitaju NATO-u i Stejt Department kako nazivaju događaje u Avganistanu i na aerodromu u prestonici Kabulu, i da li negde u svetu ima veće humanitarne katastrofe od toga.

NATO-u i Stejt Departmentu su upućena i pitanja kako opravdavaju nastalu situaciju, kada na hiljade i hiljade žena, dece, civila u panici i strahu napuštaju svoje domove,  gde su im upravo oni  garantovali bezbednost, a doživljavaju neviđeni egzodus.

„U istoriji će ostati zauvek, da je NATO zločinačka sila, koja je omogućila da zarad ISIS država na vlast dovede ratne zločince, u Avganistanu talibane, a na Кosovu i Metohiji UČК teroriste“, navodi se u pismu.

Iz Udruženja poručuju porodicama Hilari i Bila Кlintona, Tonija Blera, Medlin Olbrajt, Havijara Solane, Žaka Širaka da u svoje domove prime avganistanske izbeglice, kako bi, ističu, dokazali da su istinski humanitarci prema Avganistancima, što nisu bili prema Srbima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading