IZGRDILI GA, PA SE PRETVORIO U KALIMERA Kurti: Nisam ja kriv, hteo sam da potpišem
Foto: Tanjug/AP Photo/Bundas Engler

"Znamo stav Srbije, ali moram da se osvrnem na ono što smo dogovorili. O predlogu treba da se pregovara ali ne samo u Ohridu. Optimista sam, ali da li će uspeti ili ne, nije na meni. Ponudio sam da potpišem evropski predlog i 27. februara. Nije uspelo, ali nisam ja bio kriv, bio sam posvećen, kreativan i konstruktivan", rekao je Kurti.

Kurti je prokomentarisao i izjavu evropskog posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka, koji je, boraveći u Srbiji, rekao da je preduslov za sprovođenje evropskog predloga osnivanje Zajednice srpskih opština.

"Složili smo se oko evropskog predloga, francusko-nemačke inicijative koju podržavaju SAD i Velika Britanija, a u preambuli ima pet rečenica i ukupno 11 članova. Hajde da razgovaramo o planu implementacije. Mislim da Srbija mnogo gura pitanje ZSO koje se nalazi se u članu 10, jednom od 33 sporazuma. Zapravo, kada sam nedavno pogledao, zajedno sa zaključcima koji su doneti u Briselu, proizilazi da je od 2. jula 2011. do 25. avgusta 2015. ima ukupno 39 sporazuma i da Zajednica srpskih opština čini prvih šest tačaka sporazuma od 15 tačaka koji je 16. od 39 sporazuma", rekao je Kurti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading