Aljbin Kurti
Foto: EPA/ARBEN LLAPASHTICA

Piše: M. J.

Vukašin Ćirković iz sela Ćirkoviće kazao je za Kosovo onlajn da su stariji meštani u najtežoj situaciji jer ne mogu da odu lekaru.

- Mlađi odlaze na posao i vraćaju se u veoma otežanim uslovima. Stariji su u najtežoj situaciji. Kada bi put ponovo profunkcionisao, olakšao bi se život svim ljudima. Predlažem da se vrati put u prvobitno stanje, da se ovim ljudima omogući normalno funkcionisanje - rekao je Ćirković, i dodao da su meštani primorani da se snalaze na različite načine.

- Pešačimo, neko i po više kilometara, zavisi kako se gde ko našao. Nekako stignemo do magistrale - istakao je on.

Prekopani putevi

Foto: Printscreen Youtube / Kosovo onlajn

 

I mnogi od puteva koji nisu prekopani blokirani su betonskim i kamenim preprekama koje je postavila tzv. kosovska policija. Meštani najudaljenijeg sela Isevo danima pešače do magistralnog puta. Nekoliko njih je zadobilo povrede ekstremiteta tokom pešačenja i probijanja kroz iskopane kratere.

- Taj put nam je bio najbliži da odemo do lekara, do prodavnice, do svega, sad smo odsečeni od sveta. Ne znam koliko baš tačno kilometara, oko sedam od Iseva do Vučje rupe, gde je prekopan put. Malo su nam popravili put, pre mesec dana mi nismo mogli nigde da odemo od kuće, jer je voda odnela i poplavila sve. Nismo mogli nigde da priđemo, umirali, živeli, tako nam je bilo. Ni hleba, ako si imao nešto, imao si i trpi - navela je Ivanka Đuričić iz Iseva.

I ona kaže da je najteže starijima kada se razbole.

- Problem je za sve meštane kako do lekara, ali i da odemo do prodavnice jer je do Jarinja loš put, katastrofa, mnogo je daleko. A šta da se radi, da trpimo moramo, šta ćemo - kazala je Đuričićeva.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Jelena

30.10.2023 13:28

Kurti je nenormalan u svom ponasanju prema Srbima,sve vise na surov nacin pokazuje svoju nemoc.