Kosovo i metohija
Foto: Alo/Tanjug

Ismailji je izjavio danas da Srbi na KiM mogu da primaju pomoć i uplate iz centralne Srbije, ali da one moraju biti sprovedene "službenim i legalnim putem" i u evrima. On tvrdi da uredba o zabrani dinara nema veze sa određenom populacijom, i dodao da će vreme pokazati da će i Srbi na KiM biti oni koji će imati koristi od te odluke, prenela je Ekonomija onlajn.

- Uveravam vas da će ti građani kada otvore bankovne račune, kada budu u finansijskom sistemu, imati koristi, i biti ravnopravni učesnici - rekao je Ismailji.

On je dodao da nikome nije zabranjeno da prima sredstva, nikome nije zabranjeno da drži dinare u džepu, nikome nije zabranjeno da konvertuje, ali da je u "pravnom sistemu Kosova, evro jedino sredstvo plaćanja".

- Zainteresovani smo da Srbi prihvate bilo kakvu pomoć od Srbije, ali legalnim, transparentnim kanalima - rekao je guverner.
BONUS VIDEO

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading