Kfor
Foto: Shutterstock/Shutterstock

"Ponovo potvrđujemo svoju čvrstu posvećenost da doprinesemo bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu u svakom trenutku i nepristrasno, u okviru svog dugogodišnjeg mandata UN", navodi se u saopštenju Kfora objavljenog nakon sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa komandantom KFOR-a Ozkanom Ulutašom koji se dogodio u utorak kasno popodne i na kome je rekao da će otvaranje glavnog mosta na Ibru biti "ispravno, neophodno i korisno" i upoznao ga sa rezultatima testiranja izdržljivosti konstrukcije mosta.

Kfor navodi i da ima vidljivo i fleksibilno prisustvo širom Kosova i da komandant KFOR-a ima ovlašćenje da ga prilagodi po potrebi, i neće oklevati da reaguje na bilo koji relevantan bezbednosni razvoj iu skladu sa našim mandatom UN.

"Neophodno je da se svi akteri uzdrže od jednostranih deklaracija i akcija koje bi mogle stvoriti tenzije. Ovo je ključno za trajnu bezbednost širom Kosova - za dobrobit svih ljudi i zajednica - i za regionalnu stabilnost", navodi se u saopštenju Kfora.

Dodaje se da misija ima dobre resurse i da je dobro pozicionirana da preduzme sve neophodne mere kako bi nastavila sa ispunjavanjem svoje misije UN-a.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading