Vežba Kfora
Foto: Printscreen/Printscreen Facebook

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane Albanije, albanske trupe, zajedno sa kolegama iz savezničkih zemalja, u pripravnosti su 24 časa.

"Cilj im je da očuvaju bezbedno okruženje i slobodu kretanja na teritoriji Kosova za sve građane",  rekli su u ministarstvu, dok jedino nasilje nad Srbima upravo sprovodi vlast lažnog premijera Aljbina Kurtija.

A dok albanski vojnici treniraju da "spreče" sporne situacije, na terenu i juče slika kao i prethodnih dana - tzv. kosovska policija i dalje drži u blokadi srpske lokalne samouprave i zgradu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici.

Baš ovde je subotu popodne došao tzv. ministar kosovske policije Dželjalj Svečlja. Osim ove zgrade, koju je gradila Srbija i u kojoj su radili Fond PIO, kosovsko-mitrovački okrug i Centar za socijalni rad, "gost" je posetio i novootvoreni albanski restoran brze hrane na glavom šetalištu u severnom delu Kosovske Mitrovice. Na ovoj trasi već je otvoreno desetak albanskih lokala, a koje je prethodno tzv. Agencija za imovinu Kosova preuzela, odnosno otela, od srpskih javnih preduzeća.

"Nažalost, privatizacija na Kosovu i Metohiji se poslednjih petnaest godina odvija netransparentno kada su Srbi u pitanju, a objekti u kojima su poslednjih nedelja i meseci u Severnoj Mitrovici otvorene albanske radnje prodati su na svojevrsnoj licitaciji od strane tzv. Agencije za imovinu Kosova", ističe Aleksandar Rapajić iz Centra za zastupanje Demokratske kulture u Kosovskoj Mitrovici.

On dodaje da su te lokale na licitacijama kupili Albanci koji daju velikodušnu cenu, odnosno ogromne cifre samo kako bi zauzeli srpske objekte.

"Prema nepotvrđenim, ali realnim informacijama u otkupu srpske imovine na severu KiM stoji i tzv. vlada u Prištini, koja ima nekoliko programa pomoći albanskim privrednicima u te svrhe", ističe Rapajić.

Dodaje da upravo ministar tzv. kosovske policije svakodnevno paradira sa ciljem da se pokaže da je situacija ovde na severu KiM onakva kakvu Priština želi, a na štetu Srba.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading