Račak
Foto: Alo/Alo

Na pitanje Kosovo onlajna da li je, nakon grafita u Prištini, Gecijeva bezbednost ugrožena, iz Specijalizovanih veća su naveli da su, kao sud, u potpunosti fokusirani na sprovođenje svog mandata i obezbeđivanja pravičnog, nepristrasnog i bezbednog suđenja.

“Sigurnost i dobrobit svedoka su od visokog prioriteta za Specijalizovana veća. Posebna jedinica obezbeđuje fizičko i psihičko blagostanje svedoka i žrtava pre, tokom i posle suđenja. Ne možemo da komentarišemo konkretnu situaciju pojedinih svedoka”, navodi se u odgovoru.

U Prištini su osvanuli pogrdni grafiti za bivšeg poslanika DSK Fadilja Gecija, koji je ove sedmice svedočio na suđenju bivšim vođama OVK u Hagu Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, prenela je Koha.

Na grafitima u centru Prištine su stavljeni pogrdni nazivi za Srbe, iznad kojih su zalepljene Gecijeve slike sa svedočenja u Hagu, gde je rekao da je “bivši predsednik Hašim Tači ciljao na vlast i da je zato želeo da eliminiše članove DSK u Drenici koje je video kao prepreku”.

Geci je istakao da su neki od njegovih prijatelja iz ogranka DSK u Drenici ubijeni i da im se pretilo.

Tokom svedočenja, on je govorio i o pritvoru aktivista DSK Mehdija Bardija i Cena Deskua, koji mu je, kako je ispričao, rekao da "iza njihovog hapšenja stoji Tači".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading