SKANDAL Italijanska ambasada pljunula na žrtve Jasenovca: Saosećaju sa ustašama! (FOTO)
Foto: Printscreen

Ambasada Italije objavila je fotografiju svog ambasadora u Hrvatskoj koji je položio cveće na spomenik jasenovačkim žrtvama. 

Milomir Marić: Putin je preuzeo Šešeljeve ideje! - Alo.rs

Ono što je pak, ne samo sporno, već i prava bruka italijanske ambasade u Hrvatskoj, jeste opis priložen uz fotografiju, a u kojem se navodi da je ambasador Italije u Zagrebu Pjerfrančesko Sako polaganjem venaca izrazio solidarnost za "hrvatskim narodom". 

 

 

- Ambasador Sako odaje počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac, u ime mira i zaštite slobode i ljudskih prava. Solidarnost sa hrvatskim narodom - napisano je u Tvitu. 

"U ime mira, zaštite slobode i ljudskih prava", kako je ambasada velikodušno istakla u objavi, ni reči o srpskim, romskim i drugim žrtvama stradalim od hrvatske ruke, nad čijim senima zaista treba iskazati solidarnost. 

Nameće se zaključak, da ako se već solidarišu sa Hrvatima, onda se verovatno solidarišu sa ustašama, pošto su bili saveznici u Drugom svetskom ratu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Dragan

23.04.2022 15:50

Ne treba osuđivati, "civilizovana" evropa sve više liči na "civilizovanu" Ameriku, i cinizmom i opštim obrazovanjem, i trpanjem nosa tamo gdje mu nije mjesto. Hrišćansksi je praštati i sažaljevati, pa i neoliberalne nesrećnike.

Luka

23.04.2022 19:43

Ako smo ozbiljna država nemože ostati na tome,naše Ministarstvo inostranih poslova mora reagirati