Siniša Mali
Foto: Printscreen/Printscreen

- Vlada Republike Srbije usvojila je danas Uredbu o utvrđivanju Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo u 2023. godini, a sa ciljem jačanja ženskog preduzetništva, povećanja broja privrednih subjekata i daljeg podsticanja zapošljavanja.

Za podsticanje ženskog preduzetništva namenjeno je 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, a program predstavlja kombinaciju bespovratnih sredstava iz budžeta i povoljnih kredita Fonda za razvoj.



Posebno me raduje što su opredeljena sredstva sada šest puta veća nego ranije, s obzirom da je prethodnim konkursom za program za žene i mlade bilo opredeljeno 100 miliona dinara, a sada je samo za žensko preduzetništvo namenjeno 600 miliona dinara, dok iznos bespovratnih sredstava ide i do 50 odsto, što je najviši procenat po svim našim programima podrške preduzetništvu - objavio je Siniša Mali na svom zvaničnom instagram profilu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Sale

03.08.2023 18:19

Pojedini mediji sistematski rade protiv Vučića jer je on podigao Srbiju.

Sena

03.08.2023 21:57

Nemačka želi da posvađa Balkan. Pa izmislja i stavlja u usta nešto što Vučić nikada nije rekao. Vučic samo želi da i Sebi u RS žive makar malo bolje.