Alo logo
Foto: Alo/Alo

PRESUDU

1. DOZVOLJAVA SE subjektivno preinačenje tužbe iz podneska tužioca od 26.01.2023. godine

2. ODBIJA SE predlog tuženih za spajanja postupka iz podneska od 24.11.2020. godine

3. USVAJA SE tužbeni zahtev tužioda DRAGANA ĐILASA iz Beograda, pa se UTVRĐUJE da je drugotuženi DEJAN NOVAKOVIĆ iz Beograda, nekadašnji odgovorni urednik „ALO. rs“ sa veb adresom www.alo.rs, objavljivanjem neistinitih informacija u elektronskom mediju „ALO.rs“ od dana 23.10.2019. godine u tekstu pod naslovom „SKANDAL! Đilas platio profesore da izglasaju da je Mali plagijator“ i podnaslovom „Đilas umešao svoje prste i oko doktorata Siniše Malog! Lider Stranke slobode i pravde i jedan od vođa opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Đilas u dilu je sa dva člana Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu, koji do 4. novembra treba da odluči da li je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat ili originalno naučno delo, u kojem su izneti neistiniti podaci da je tužilac Dragan Đilas potplatio profesore da izglasaju da je Siniša mali plagijator, povredio pravo na dostojanstvo ličnosti i pravo na pretpostavku nevinosti tužioca.

4. USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca DRAGANA ĐILASA iz Beograda, pa se OBAVEZUJU prvotuženi „ALO MEDIA SYSTEM DOO“ Beograd – Stari Grad i drugotuženi DEJAN NOVAKOVIĆ, svi iz Beograda da tužiocu DRAGANU ĐILASU iz Beograda na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda uzrokovanih objavljivanjem informacija u elektronskom mediju „ALO.rs“ od dana 23.10.2019. godine u tekstu pod naslovom „SKANDAL! Đilas platio profesore da izglasaju da je Mali plagijator“ i podnaslovom „Đilas umešao svoje prste i oko doktorata Siniše Malog! Lider Stranke slobode i pravde i jedan od vođa opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Đilas u dilu je sa dva člana Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu, koji do 4. novembra treba da odluči da li je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat ili originalno naučno delo, isplate solidarno iznos od 100.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od izvršnosti presude pa do isplate, sve u roku od 8 dana od dana izvršnosti presude, pod pretnjom izvršenja.

5. OBAVEZUJE SE trećetuženi NENAD APOSTOLOVIĆ iz Beograda, odgovorni urednik medija www.alo.rs, da o svom trošku objavi ovu presudu u celini u elektronskom izdanju portala www.alo.rs, bez ikakvog komentara i bez odlaganja, najkasnije u drugom narednom broju elektronskog portala www.alo.rs, od dana pravosnažnosti presude, pod pretnjom izvršenja.

6. ODBACUJE SE KAO NEBLAGOVREMENA tužba tužioca DRAGANA ĐILASA iz Beograda, u delu u kom je tražio da sud obaveže trećetuženog NENADA APOSTOLOVIĆA iz Beograda, da po pravosnažnosti presude bez odlaganja ukloni tekst od 23.10.2019. godine koji nosi naslov „SKANDAL! Đilas platio profesore da izglasaju da je Mali plagijator“ i podnaslovom „Đilas umešao svoje prste i oko doktorata Siniše Malog! Lider Stranke slobode i pravde i jedan od vođa opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Đilas u dilu je sa dva člana Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu, koji do 4. novembra treba da

odluči da li je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat ili originalno naučno delo.

7. OBAVEZUJU SE tuženi da tužiocu solidarno naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 83.800,00 dinara u roku od 8 dana od dana prijema presude, pod pretnjom izvršenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading