novac
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Kako se saznaje od izvora bliskih Tužilaštvu istraga je proširena i na enormnu potrošnju i kupovinu goriva sindikalnim novcem. Za povlašćene članove, bivše rukovodioce i lica van ovog vojnog sindikata N.A. je kako se sumnja odobravao kupovinu goriva za njihove privatne potrebe i time načinio dodatnu štetu ovom vojnom sindikatu u više milionskom iznosu.

Kako deluje, bahatost i bezobzirnost N.A. i njemu bliskih lica najbolje pokazuje iskaz jednog od svedoka da se gorivo koristilo i plaćalo sindikalnim novcem i za potrebe lica koji nisu bili članovi ovog vojnog sindikata i to pojedinim advokatima (naročito M.K.), penzionerima i drugih licima van ovog sindikata, a sa kojima je N.A. privatno sarađivao i radio.

Interesantno je istaći i izjavu sagovornika iz ovog vojnog sindikata, koji je imao uvid u evidenciju plaćanja goriva sindikalnim novcem: „da su N.A. i njemu bliska lica imali potrošnju goriva kao da voze avione na mlazni pogon“.

U prilog tome sagovornik ističe i to da su N.A. i P.J. imali dnevni uvid u potrošnju sindikalnog novca i goriva kroz bankarske izveštaje i SMS poruke, ali da za njih i njima bliska lica nisu kontrolisali potrošnju sindikalnih sredstava,  već su im nasuprot tome dozvolili da troše sindikalni novac i gorivo u enormnim količinama za svoje privatne potrebe i poslove. 

Sa druge strane začuđujuće je to da, određeni članovi porodice okrivljenih, kako se stiče ustisak, vrše pritisak na pojedine političke partije, medije, državne i pravosudne organe, ističući da se radi o političkom procesu i progonu. Međutim, po svemu sudeći ovo apsolutno ne odgovara istini, jer mnogi svedoci su izneli da se radi o čistom imovinskom kriminalu bivšeg rukovodstva ovog vojnog sindikata, koji je trajao godinama prema ovom sindikatu kao organizaciji i prema svakom članu koji je plaćao članarinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
General

04.07.2024 15:34

Novica Antić je kriminalac koji je opljačkao vojni sindikat i biće osuđen na 30 godina robije zbog svog kiminala i veleizdaje otadžbine!