Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Pariza
Foto: Tanjug/TANJUG PRINTSCREEN

Nakon otvaranja "Srpske kuće", predsednik Srbije se obratio medijima.

Obraćanje medijima

- Ponosan sam na naše ljude u "Srpskoj kući". Prvi dan je na Olimpijadi krenuo polovično, Damir i Novak su pobedili, ali nažalost, Milica i Sara nisu imale sreće, kao i Zorana. Ali Zorana, pošto ona voli pritisak, da se ne sekira. Neka se sprema za miks pa da sa Damirom uzme medalju. Imali smo priliku i da ugostimo francuskog ministra, gospodina Ristera. Ponosan sam na to kako je Srbija predstavljena. Drago mi je što možemo ugostiti i predsednika Srpske Dodika ovde. Žao mi je što se više nerviram od ministra sporta. Voleo bih da se on više sekira zbog neuspeha sportista od mene - kazao je predsednik Vučić.

Zatim su usledila pitanja novinara.

- Što bih ja očekivao od bilo koga drugog... Mađari su svetska, Slovenci i Hrvati regionalna velesila, izuzetno su snažni i u individualnim i kolektivnim sportovima - kaže Vučić na pitanje šta očekuje od nastupa drugih zemalja.

- Crna Gora ima vaterpolo pristojan, želim im uspeh kao i svakom drugom. Uzdam se u Srbiju, navijam za Srbiju, svim srcem za Srbiju, a kad moram za nekog drugog, volim naše mađarske prijatelje i nemam problem da to kažem - kazao je Vučić.

O razgovoru sa Makronom, Vučić kaže da će 5. ili 6. septembra imati priliku da ga ugosti.

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Pariza

TANJUG PRINTSCREEN

 

- Znam tačan datum, to je velika poseta posle kancelara Šolca i predsednika Sija. Malo svetskih lidera je imalo takve posete u tako kratkom roku kao Srbija - kazao je Vučić.

U vezi sa tekstom Slobodne Bosne kako on utiče na medije na Kosmetu, Vučić kaže:

- Šta ima veze. Jedna od hiljadu laži. Kao da je to prvi put da su nešto slagali. Sad ću ja njima da se pravdam gde sam, šta sam radio. Šta ćete sa budalama i lažovima da radite - zaključio je Vučić.

U vezi sa izjavom evroparlametarca Picule, Vučić je rekao da on nije evropski poslanik, već da traži posao:

- Tonino Picula više ne može da spava, muče se, ne znaju šta će sa mojim uticajem, i on i dalje raste. Kako to odjednom se svi oni ujediniše u zaštiti NDH i ustaških zločina u II Svetskom ratu. Ni malo im ne smeta što se ujediniše oko NDH. Kako vam to nije palo na pamet, da su oni upravo time što su ovim ljudima zabranili ulazak u zemlju... Suština je da su oni time upali u sopstvenu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne prave u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu - kazao je Vučić na pitanje o zabrani ulaska crnogorskim političarima u Hrvatsku.

- Video sam, danas Grlić Radman išao u Bugojno. Kaže nema više ovde ulica koje su dobile nazive po Hrvatima. 43 Srba danas živi u Bugojnu. Oni koji misle da je odavanje počasti ubijenima, održavanje opela i govore koji se tiču Oluje, ti nisu normalni. Ali moraćemo da ih čuvamo od besnog i ogorčenog naroda - kaže Vučić.

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Pariza

TANJUG PRINTSCREEN

 

Još jednom je ukazao na to da je opozicija dovela Rio Tinto u Srbiju i da mu nije jasno zašto niko ne želi da postavi to pitanje.

- Što ga je Zdravko Ponoš doveo u Srbiju? Što su doveli Rio Tinto? Nisam ga ja doveo nego oni. Što ga to niko pitao? Što si uništavao tenkove, zolje, a doveo Rio Tinto? I ostavio meni da moram da plaćam ili milijarde odštete, ili da gledam da zaštitim narodne interese - što ću i da uradim - kaže Vučić.

Povodom izjave Sergeja Lavrova, Vučić je kazao da je on u pravu. Vučić je rekao da nema nikave dileme da li Zapad primenjuje dvostruke standarde.

- Nama kada su otimali Kosovo, bila su im puna usta ljudskih prava, životnih sudbina, a danas se pozivaju na Povelju UN. Ništa novo. Čak su na Krimu sproveli nekakav referendum, ovi na Kosovu nisu nikakav. I to sad Zapadu postaje politička muka, a Rusi će sve više da koriste kosovski presedan u svojoj politici - kaže Vučić.

O izborima u Americi, Vučić kaže da očekuju da budu neizvesni, da ne želi da se meša u njihove odnose, te da će Mišel Obama da igra veliku ulogu u toj kampanji.

- Da li će to biti dovoljno, nisam siguran. Samo sam rekao ono što sam znao da će da se dogodi - kazao je Vučić.

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Pariza

TANJUG PRINTSCREEN

 

O utiscima sa otvaranja OI u Parizu, predsednik je rekao:

- Razgovarao sam sa većinom naših sportista, za svakoga strepim. Baš sam teško podneo ovo za Zoranu i Saru, znam koliko im je stalo. Sara je bila na pripremama u Tokiu, Zorana se spremala dugo. Povratila se posle treće serije, malo joj je nedostajalo. Da je ušla u finale, ona bi pobedila. U prvih 7 zemalja smo u svetu po visini nagrada. Zavide nam iz mnogo razvijenih zemalja, ne samo regiona.

- Što se tiče svega drugog, oni su to napravili da bude spektakularno. U svim proruskim medijima vidite samo negativne naslove o Olimpijadi. Bilo je spektakularno, nije mi se dopala svaka tačka, Selin Dion je bila sjajna, a da li sam srećan nekim predstavama tamo na mostu, nisam, ali koga je to briga - oni su to pravili, moj mali sin je bio zadovoljan jednom tačkom - kaže Vučić.

O Jokiću i meču sa Amerikancima, Vučić kaže:

- Mile će da navija za obojicu, i za mene i za njega. Tako što sam ga javno molio, ali mislim da nisam dao doprinos. On je odlučio, ja sam samo mogao da ga molim. Ja bih želeo da bude porodica njegova na okupu, da mu brata ne gone Amerikanci. Mislim da imamo dobro ekipu, jedini nemamo strance u ekipi. Nismo kupovali nečije državljanstvo. Svi koji dođu od Crnogoraca, Hrvata, kupuje za pozicije koje su deficitarne. Kod nas igraju oni koji su odrasli u našoj zemlji i koji su imali državljanstvo Srbije. Posebno sam ponosan zbog toga. Verujem da će da dođu do zlata ili srebra. Video sam da je Australija pobedila Španiju. Mnogo su to opasne reprezentacije, više se plašim Kanade, nego Amerike. Mnogo su gadna reprezentacija sa Šejom i Marijem. Verujemo u naše momke, pobedili su Kanadu na Filipinima. Sutra im želim sreću.

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Pariza

TANJUG PRINTSCREEN

 

O litijumu, KiM i referendumu, Vučić je upitao kakve to veze ima sa Kosovom.

- Kakve on veze ima sa Kosovom i Metohijom? Oko čega referendumsko pitanje? Kakvo referendumsko pitanje? Nećemo da idemo na referendum. Ne žurimo se oko litijuma. Kada budem siguran da imamo sve garancije, idemo na referendum. Imam pitanje za vas. Najlakše je govoriti loše o svemu, najteže je uraditi. Jesu li nekada uradili ovakvu kuću, neki kilometar pruge uradili? Nula, krompir. Nula u svemu. Samo znaju šta neće. Jeste videli da su ubacivali deterdžent u fontanu? Valjda im je ružna fontana. Je li ima nešto što su podržali? Jednu jedinu sitnicu. Traže stručnjaci od naših sportista da se povuku sa OI. Zvanično političar Mihajlović, po zanimanju unuk. Tražim da nam sportisti ne učestvuju na OI. Ne pričajte više gluposti - zatražio je Vučić.

- Zamislite odete u Emirate i odustanete od nafte. Ja hoću da vratimo decu u škole, da roditelji imaju posao, da imaju budućnost. Sve je laž, sve je inverzija, pokvareno, da bi se Srbiji naškodilo, naštetilo i ništa drugo. Šta da radite, tako to ide - kazao je Vučić.

On je poručio našim sportistima da se ne nerviraju ako izgube, jer to nije strašno.

Obraćanje Milorada Dodika

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Pariza

TANJUG PRINTSCREEN

 

- Ova srpska kuća je impozantna stvar. Snaga Srbije je omogućila da se na ovakav način prezentuje. Zadovoljan sam i srećan što sam ovde. Navijam za najbolje sportiste, biću u Lilu. Uglavnom, ja imam možda manje problema. Pitanja koja smo ostavili tamo stoje, čekaju. Mislim da je Srbija po svim elementima učinila napredak, ali ima onih kojima to smeta. U Republici Srpskoj želimo uspeh Srbiji, jer svi znamo da drugi žele neuspeh. Zato imamo napade iz Prištine, Sarajeva, Zagreba, pa i iz Podgorice u toj koheziji sa opozicijama i politikom u Srbiji - kazao je Dodik.

- Prave ambijent da učine to što čine. Nije to ni slučajno. Ja ne verujem u teorije zavere. Mnogima na zapadu ne odgovara snaga Srbije, a snaga se meri imenom i prezimenom Aleksandar Vučić. Isporučuju sa zapada nemoguće stvari, protiv naroda i onda su svi usmereni na to. To doživljavamo i ja i on. Narodna podrška je najvažnija. Mi raspolažemo sa rudama i sa desne strane, litijum i ostalo. I mi ćemo ujediniti napore da učinimo pristup tome, a to uz garancije i za ekološke i druge paramtere. Tek će se onda odlučivati. I ja sam nasleđivao aranžmane koji su bili pogubni za RS - otkrio je Dodik.

- Uspeli smo da ugovorimo angažman. Želim sportistima da ostvare uspeh, podržaćemo ih u svemu, Banjaluka i Republika Srpska će proslaviti uspehe Srbije. Nisam primećivao komentare osim jednog iz Sarajeva, mogli su iz BiH da se voze na šlaufu, što govori da BiH nema dovoljno kapaciteta da organizuje toliko takmičara - zaključio je on.

Obraćanje Aleksandra Vučića na otvaranju "Srpske kuće"

- Radost pronađena u naporu, obrazovna vrednost dobrog primera i poštovanje univerzalnih osnovnih etičkih principa, kako ih je artikulisao Pjer de Kuberten, otac modernih Olimpijskih igara. Ova vizija je vodič za sve nas dok se okupljamo ovde, u Gradu svetlosti, za veličanstvene Olimpijske igre. Isti taj humanistički duh utisnuli smo u svoje duše da bismo stvorili Srpsku kuću. Stoga mi je izuzetno zadovoljstvo da vas danas dočekam u Srpskoj kući na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Ovaj izvanredni paviljon je osmišljen da vas uroni u srce i dušu Srbije. Od 27. jula do 11. avgusta, smešten u slikovitom Lavelet parku, Parku nacija, pored Francuske kuće i 13 drugih nacija, Srpska kuća će biti jedinstveni kulturni centar, nudeći multidimenzionalnu eksploraciju bogatog nasleđa, inovativnog duha i tople gostoljubivosti Srbije.

Srpska kuća je više od paviljona. To je putovanje u suštinu našeg naroda. Kada uđete unutra, ulazite u svet gde se tradicija susreće sa modernitetom, inovacija sa sportskim postignućima, a gostoljubivost sa poslovnom veštinom. U srcu našeg paviljona stoji skulptura visoka 6,5 metara koja simbolizuje Drvo života, predstavljajući naše duboke korene koje su zasadili naši preci, veliki naučnici, inovatori, umetnici i čuveni srpski seljaci koji su kroz istoriju oblačili uniforme da bi postali borci i oslobodioci. Trup ove skulpture predstavlja nas, našu trenutnu generaciju, zaduženu da prenese nasleđe ovih izuzetnih pojedinaca na sledeću generaciju. Simbolizovana krošnjom drveta, naša dužnost je da osiguramo da ta krošnja bude jednako bujna i široka kao što su koreni duboki, obezbeđujući slavnu budućnost srpskog naroda, koja će odgovarati veličini naše prošlosti. Naša aspiracija za budućnost je da svetu damo koliko su Tesla, Milanković i Pupin dali.

Osmisljena da zarobi i angažuje savremenom multimedijalnom tehnologijom, Srpska kuća oživljava zidove ove prelepe zgrade sa pesmama koje ih transformišu u zidove nemanjićkih manastira i drugih velikih srpskih dinastija. Napredni algoritmi animiraju boje i pokrete Nadežde Petrović, možda naše najcenjenije impresionističke slikarke, na ovom pšeničnom polju gde je svaka stabljika požnjevena u Srbiji. Takođe smo oživeli istorijske ličnosti poput Tesle i Milankovića pomoću tehnologije koja povezuje prošlost sa sadašnjošću.

Expo 2027 Pariz Srpska kuća

Tanjug

 

U duhu olimpizma, Srpska kuća ponosno prikazuje dostignuća naših sportista. Od trenutka kada uđete, zidovi su ukrašeni imenima olimpijskih medalista koji su doneli čast našoj voljenoj Srbiji. Po prvi put, bogata kolekcija dokumentarnog materijala pruža uvid u slavnu istoriju Srbije na Olimpijskim igrama. Ova jedinstvena kolekcija fotografija naglašava našu trajnu posvećenost sportskom izuzetku.

Srbija je poznata po svojoj gostoljubivosti, a u Srpskoj kući vas pozivamo da okusite ukuse naše zemlje. Talentovani mladi kuvari iz Serbia Junior Chef Club-a pripremaće tradicionalna jela sa modernim zaokretom, omogućavajući vam da uživate u autentičnoj srpskoj kuhinji. Od aromatičnih ćevapa sa tartufima sa Fruške Gore, lepinja sa Zlatibora, do najboljeg trakija iz Smedereva, naši kulinarski specijaliteti obećavaju da će vas oduševiti.

Srpska kuća nudi uranjajuće iskustvo kroz vid, zvuk, miris, pokret i ukus. Promišljeno osmišljen da angažuje posetiočeva čula, čini da se osećate kao da ste zakoračili u novu dimenziju, gde svaki detalj govori o kulturnom bogatstvu Srbije. Verujemo da će Srpska kuća ostaviti trajan utisak, podstičući dublje razumevanje i uvažavanje naše zemlje. Ponosni smo što smo među retkima koji nude besplatan ulaz, naglašavajući našu posvećenost otvorenosti i inkluzivnosti.

Takođe imamo niz posebnih događaja planiranih, uključujući bogat kulturni program sa našim umetnicima i predstavljanjem možda najvećeg projekta naše zemlje, Expo 2027, koji smo osvojili upravo ovde u Parizu. Nadamo se da će Srpska kuća biti najbolja pozivnica za svet da dođe u Beograd 2027. i učestvuje u Specijalizovanoj svetskoj izložbi.

Na kraju, dozvolite mi da uputim poziv svim Parižanima i njihovim gostima da posete Srpsku kuću.

Lično mogu da doživim lepotu, inovacije i toplinu koje definišu Srbiju. Vaše prisustvo bi bilo velika čast za Srbiju i značajno bi doprinelo proslavi naših zajedničkih olimpijskih vrednosti.

Expo 2027 Pariz Srpska kuća

Tanjug

 

Da bismo naglasili trajno prisustvo Srbije na značajnim globalnim događajima, osvrnimo se na značajan trenutak u istoriji. Izložba u Parizu početkom 20. veka bila je svetska izložba koja je proslavljala dostignuća prethodnog veka i ubrzavala razvoj u sledećem. Tokom ove grandiozne izložbe, srpski paviljon se istakao na izvanredan način, osvojivši 186 medalja za svoje doprinose. Ovaj uspeh je pokazao sposobnosti Srbije u različitim disciplinama i doneo međunarodno priznanje našoj naciji. Nasleđe izuzetnosti Srbije nastavilo se na Olimpijskim igrama u Parizu 1924. godine, gde su naši sportisti pokazali svoju snagu osvojivši dve medalje u rvanju. Ova dostignuća su istakla srpsku veštinu i posvećenost olimpijskom duhu.

Danas, dok se okupljamo u istom gradu vek kasnije, očekujemo mnogo veći uspeh naših sportista, sa ciljem da donesemo kući više medalja nego ikada pre.

Mnogo sam srećan i zahvalan svima koji su radili na ovome. Znate da sam uvek sumnjičav ovakvim stvarima i protivim se velikom izdvajanju novca, ali sam srećan kako je ovo urađeno. Bez obzira na to što nas je danas samo Mikec obradovao, Sara se bori, nadamo se pobedi, siguran sam da ćemo ostvariti velike pobede i rezultate. Ništa tako brzo i jednostavno ne ujedini kao što su naši sportisti i njihovi uspesi. Hvala našim gostima što su danas sa nama, ukazali čast i poštovanje našoj zemlji, to nećemo nikada zaboraviti. Verujem da ćemo uskoro moći da ugostimo predsednika Makrona i sve koji budu bili gosti. Živela Srbija, pozdravljam i podržavam sportiste, želim im da osvoje što više medalja, živela Srbija! - poručio je Vučić.

Obraćanje Franka Ristera

Ministar za spoljnu trgovinu Francuke je istakao da je ova kuća još jedan dokaz spremnosti da Srbija želi da ojača saradnju sa Francuskom. Istakao je i da je lokacija takođe dobar simbol, jer doprinosi proširenju OI na druge oblasti kao što je kultura i istorija.

Frenk Lister

Tanjug

 

Rekao je da je Francuska izuzetno ponosna na OI, i da bi preko 16 miliona ljudi trebalo da isprati sve sportiste na igrama.

- Čast mi je što sam na otvaranju "Srpske kuće", pogotovo jer sam nedavno trebao da posetim Srbiju... - rekao je on te dodao da su Vučić i Makron simboli dobre saradnje Srbije i Francuske.

Ministar je rekao da su posete Vučića Francuskoj veoma važne u jačanju veza u različitim sferama.

Napomenuo je da je "Srpska kuća" još jedna ilustracija dobrih odnosa i saradnje Francuske i Srbije, te dodao da će u narednim danim reprezentacije obe zemlje "da se suoče" i da im želi fer-plej i što bolje rezultate.

- Vidimo se 2027. kada će Srbija biti domaćin izložbe, Francuska će veoma rado da učestvuje u tom projektu - rekao je Rister.

Nakon obraćanja je upriličen prijem u restoranu Srpske kuće.

Obilazak "Srpske kuće"

Pred ulazak u "Srpsku kuću", predsednik Vučić je probao pogaču sa solju. Predsedniku Srbije pridružio se i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Presečena je crvena vrpca.

Expo 2027 Pariz Srpska kuća

Video Plus

 

Domaćin kuće pokazao je predsedniku Vučiću sadržaj novootvorenog objekta.

Kuća sadrži i "prozor u EXPO", gde ljudi u Beogradu mogu direktno da komuniciraju sa predsednikom.

- Nisam verovao da će raditi, ali eto ga - rekao je Vučić na početku igre "iks oks".

Zatim, predsedniku Vučiću su prikazane arhivske fotografije iz Kraljevine Srbije.

Takođe, prikazan je zid koji sadrži 3D imena i prezimena srpskih sportista koji učestvuju na ovogodišnjim OI. Na zidu se nalaze i imena sportista iz cele Jugoslavije koji su pobeđivali pod srpskom zastavom.

Predsednik Vučić pregledao je umetnine iz istorije, ali i iz savremenog doba, pa se tako mogu videti crteži Nikole Tesle, koje je umetnik Dušan Jovović animirao i osmislio.

Expo 2027 Pariz Srpska kuća

Video Plus

 

- Mi smo uložili novac. Ja se ne razumem u sve ovo, ali vidi se da je u pitanju ogroman trud - kazao je Vučić.

Kuća, između ostalog, ima sistem koji prikazuje kakvo je trenutno vreme u Srbiji.

Expo 2027 Pariz Srpska kuća

Video Plus

 

Predsednik Vučić, koji je sinoć u Parizu prisustvovao svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara, izjavio je da će se "Srpska kuća" nalaziti odmah pored "Francuske kuće", što je kako je istakao, velika čast i prilika da predstavimo svoju zemlju.

Expo 2027 Pariz Srpska kuća

Video Plus

 

***

Pogledajte kako "Srpska kuća" izgleda:

- Ono što je zanimljivo, to je da smo dobili najbolju moguću poziciju, odmah pored Francuske kuće. To će biti prilika da promovišemo mnogo stvari u Parizu. Kada ste pored zemlje domaćina, pored njihovog velikog paviljona, onda ne samo da je to ogromna čast, već i velika i izuzetna prilika da predstavite svoju zemlju. Mi ćemo tu imati mnogo programa od predstavljanja naše kuhinje do onoga što mi se čini da je važnije, a to je predstavljanje naše ekonomije i razgovori sa poslovnim partnerima - naveo je Vučić.

Kako je najavljeno, predsednik Vučić će, nakon svečanog otvaranja, uživo putem video-bima u Knez Mihailovoj odigrati i partiju "iks-oksa" sa srpskim sportistima.

Naglasio je da će to biti kuća za sve Srbe koji budu u Parizu tokom Olimpijskih igara, ali i velika podrška našem olimpijskom timu i najavio je da će otvaranju Srpske kuće prisustvovati i jedan od najvažnijih ministara u Vladi Francuske.

- Verujem da će to biti još jedna prilika da razgovaramo o našim ekonomskim odnosima, o svemu onome što zajednički možemo da napravimo - istakao je Vučić.

"Srpska kuća" smeštena u Parku La Vilet koji će za vreme Olimpijskih igara poneti ime ”Park nacija” jer je u njemu smešteno čak petnaest nacionalnih kuća, predstavljaće jedinstveni centar koji će poseticima ponuditi bogato i interaktivno iskustvo srpske kulture, istorije, sporta i gastronomije. 

Ovaj multifunkcionalni paviljon osmišljen je kao mesto gde se tradicija i modernost susreću, kroz inovativne multimedijalne prezentacije i kulturne događaje.

Centralni deo "Srpske kuće" činiće umetnička instalacija ”Koreni”, visoka 6,5 metara, simbolizujući "Drvo života", koja će dočarati duboke korene srpskog naroda i njegove tradicije, kulture, istorije. 

Posetioci će imati priliku i da kroz napredne tehnološke algoritme vide animacije inspirisane našim sportistima, radovima Nadežde Petrović, kao i da se upoznaju sa velikim srpskim naučnicima i inovatorima poput Nikole Tesle i Milutina Milankovića.

Pored toga, "Srpska kuća" će predstaviti i bogat dokumentarni foto-materijal iz Arhiva Jugoslavije, koji će po prvi put biti prikazan javnosti. 

Ovaj materijal uključuje hiljade artefakata vezanih za učešće Srbije na prethodnim Olimpijskim igrama.

Gastronomski deo paviljona omogućiće posetiocima da uživaju u tradicionalnim srpskim jelima pripremljenim na moderan način od strane najtalentovanijih mladih kuvara Srbije iz Junior Chefs Cluba. 

Istaknut je i značaj srpske turističke ponude, ekonomije bazirane na modernim tehnologijama, inovacije u nauci, kao i planova za EXPO2027.

Pored kulturnih i gastronomskih događaja, planiran je i bogat prateći program, uključujući nastupe naših proslavljenih umetnika. 

"Srpska kuća" biće otvorena svakog dana od 10 do 22 časa, a ulaz će biti besplatan za sve posetioce. 

Nosioci projekta ”Srpska kuća” su Vlada Republike Srbije i Privredna komora Srbije, dok su ključni partneri Ambasada Srbije u Parizu, Turistička organizacija Srbije i Olimpijski komitet Srbije.

Predsednik Vučić je sinoć prisustvovao ceremoniji otvaranja OI u Parizu, a prethodno je bio među 100 odabranih zvanica na prijemu koji je u čast svetskih lidera i predsednika međunarodnih organizacija u Jelisejskoj palati priredio predsednik Francuske Emanuel Makron.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (61)

Loading
Dunja

27.07.2024 15:30

Pratimo uživo predsednika i otvaranje Srpske kuće u Parizu!

Mirko

27.07.2024 15:30

Vučić je Srbiju proslavio može da priča ko sta hoće.

Sandra

27.07.2024 15:32

Svaka čast za predsednika Srbija je uz njega poštovana u svetu.

Nebojša

27.07.2024 15:33

Po tome što je Srpska kuća pored Francuske kuće, vidi se da u Francuskoj imamo prijatelje.

Maca

27.07.2024 15:35

Biće to kuća u kojoj će se promovisati Srbija i sve njene lepote i bogatstva. Pravi potez!

Ana

27.07.2024 15:37

Sjajna prilika za predstavljanje naše države.

Nika

27.07.2024 15:41

Srpska kuc u Parizu na nakboljoj lokaciji.To je samo Vuciceva zasluga.

Ena

27.07.2024 15:45

Lepa prilika da se Srbija predstavi svetu u najboljem svetlu.

Neda

27.07.2024 15:49

Srpska kuca u Parizu je jos jedna pobeda Srbije, i pokazatelj koliko smo postovan narod sirom granica nase zemlje.

Danijela

27.07.2024 15:50

U Srpskoj kući stranci mogu da se upoznaju sa našom istorijom.

Coka

27.07.2024 15:53

Tako je predsednice samo hrabro i uzdignute glave

Cvele

27.07.2024 15:53

Otvaranjem srpske kuce u Parizu doprinosi da se Srbija predstavi na najbolji nacin.

Milica Milicic

27.07.2024 15:53

Zahvaljujući sadašnjoj vlasti Srbija je povratila poštovanje u svetu.

Maka

27.07.2024 15:55

Pun pogodak da se prikazu sva dostignuca Srbije.

Jelena

27.07.2024 15:56

Vrlo važno za našu zemlju, seport,istoriju,sada samo da negujemo tradiciju i kulturu!yČestitađm svim Srbima!

Tole

27.07.2024 15:56

Zahvaljujuci Vucicu, Srbija je predstavljena kako prilici.

Lala

27.07.2024 15:57

Otvoreno velelepno zdanje koje predstavlja Srbiju u svetu

Mirko

27.07.2024 15:59

Sjajan enterijer kao pravi pokazatelj nase istorije i tradicije

Goran

27.07.2024 16:00

U gradu svetlosti imati nesto ovako je odlicna stvar za promociju nase zemlje

Gaga

27.07.2024 16:02

Оvo je veliki dan za sav srpski rod gde god živeo.

Srpska kuća

27.07.2024 16:08

Srpska kuća u Parizu je spoj tradicije i modernog,istorije i budućnosti,važno za sve srpskog roda.Prisustvo predsednika i naših najboljih sportisa poslalo lepu sliku u svet.

Fica

27.07.2024 16:10

Sjajna prilika za sve nase ljude koji se nadju u Parizu posete Srpsku kucu!

Relja

27.07.2024 16:11

Srpsko kulturno nasledje koje se moze videti i u Parizu!

Jeca

27.07.2024 16:12

Moram priznati da je prizor prelep,predsednik i naši sportisti zajrdno na otvaranju mesta koje je važno za srpsku tradiciju!

Lena

27.07.2024 16:13

Srpska kuca,sjajna prilika za sve nase ljude koje put nanese u Pariz!

Masa

27.07.2024 16:15

Jako lepa vest za sve nas sto je srpska kulturna bastina vidljiva i u svetu!

Hana

27.07.2024 16:29

Vucic koristi priliku, da sazeto predstavi Srbiju, svetu.

Hana

27.07.2024 16:31

Srbija drustvo pronalazi medju jakim evropskim drzavama.

Milovan

27.07.2024 16:32

Vučić je uvek srećan kada se radi o uspehu Srbije.

Jovana

27.07.2024 16:33

Svaka dobra priča je velika stvar za državu.

Milica

27.07.2024 16:35

Narod je ponosan na Vučića jer država ide ka uspehu.

Vukan

27.07.2024 17:17

Srbija i Vucic su ponosni na svaku medalju svojih sportista.

Petar

27.07.2024 17:19

Vucic je predsednik koji ponosno predstavlja svoju Srbiju i daje vetar u ledja svim sportistima.

Ognjen

27.07.2024 17:28

Srbija je na dobrom putu ka sjajnom napretku.

Aca

27.07.2024 18:14

Pratimo svi uz predsednika Srbija do pobede!!

Aca

27.07.2024 18:15

Srbija je danas opet u vrhu svih dešavanja!

Deki

27.07.2024 18:17

Verujem da će nasi sportisti dati sve da pobede svi smo srcem uz nasu drzavu!

Zoki

27.07.2024 18:21

Svako ko zeli da upozna srpsku tradiciju moze obici Srpsku kuću u Parizu!!

Zoki

27.07.2024 18:23

Ovo je napredna politika za koju je glasao narod Srbije!! Danas je Srbija bila predstavljena u najboljem svetlu u Parizu!!

Uros

27.07.2024 18:34

Konačno sad mogu stranci da upoznaju srpsku kulturu u gradu svetlosti!

Deki

27.07.2024 18:43

Srbija je povratila poštovanje u svetu dobra je prilikz za sve ljude koji zele da upoznaju Srbiju malo blize je dacobidju srpsku kuću u gradu svetlosti.

Ugi

27.07.2024 18:45

Večeras svi pratimo nase sportiste i navijamo svim srcem za našu Srbiju.

Goranac

27.07.2024 23:53

Srbi su kulturni samo izvan granica Srbije pa i tamo nisu baš. U Srbiji vlada zakon nasilja, zakon veza, stranačke pripadnosti, zakon ignorisanja svih moralnih, etičnih i humanih vrednosti. Zato narod masovno beži iz Srbije.