Dejan Ristić
Foto: Alo/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar informisanja i telekomunikacija g. Dejan Ristić sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom Republike Francuske u Republici Srbiji Njegovom ekselencijom g. Pjerom Košarom.

Ministar i ambasador  razgovarali su o saradnji Srbije sa Francuske u oblasti informisanja i telekomunikacija, posebno u domenu digitalne transformacije tradicionalnih industrija.

Sagovornici su se saglasili da će posebna pažnja u narednom periodu biti usmerena na dodatno unapređenje  saradnje u oblasti telekomunikacija i primene veštačke inteligencije kako bi bili postignuti još impresivniji rezultati.

Ministar g. Ristić upoznao je ambasadora sa rezultatima koje Srbija ostvaruje u oblasti telekomunikacija, kao i sa radom istraživačko-razvojnog instituta za veštačku inteligenciju u Novom Sadu. 

Ministar je posebno istakao nekoliko važnih projekata čija je realizacija u toku. Takođe, g. Ristić je sagovornika obavestio i o intenzivnim aktivnostima čiju je realizaciju iniciralo Ministarstvo, a sve u cilju  unapređenja i razvoja sektora javnog informisanja.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading