Gori deponija kod Kraljeva
Foto: Alo/Foto: RINA

Saopštenje stranke prenosimo u celosti:

"Svi oni zajedno su danima lagali narod da se apoteke prodaju, obilazili kraljevačka sela varajući svakog na kog su naišli da bi na kraju pompezno predali kutije tvrdeći da se u njima nalazi 10.957 potpisa građana.

Obaveštavamo javnost da je Gradska izborna komisija, koju čine predstavnici svih odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva, utvrdila da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nakon preklapanja sa biračkim spiskom za lokalne izbore odbacilo 305 potpisa, a GIK je pregledanjem svakog potpisa utvrdio da još 2.175 potpisa nisu validni, tako da je Gradskoj izbornoj komisiji predat ukupno 8.477 važeći potpis. Kako je za održavanje referenduma potrebno prikupiti potpise 10% građana sa pravom glasa, odnosno 9.895 Kraljevčana, Gradska izborna komisija je utvrdila da nisu ispunjeni uslovi za održavanje referenduma. Naglašavamo da su sednici GIK-a prisustvovali svi članovi ili njihovi zamenici, predstavnici vladajućih ali i opozicionih partija, kao i da su svi pregledali potpise, utvrđivali njihovu validnost, brojali ih i da su svi glasali za usvajanje zapisnika, a apsolutna većina za usvajanje izveštaja.

S obzirom da narodnom inicijativom nije prikupljeno dovoljno potpisa, nadležno radno telo Skupštine grada Kraljeva će u roku od sedam dana dati rok ne kraći od 15 kalendarskih dana za dopunu. Kako opoziciji nedostaje veliki broj potpisa, a građani su sada za razliku od pre dva meseca dobro informisani, gromoglasno najavljivani referendum teško da će biti i održan, tako da smo sigurni da kraljevačke apoteke neće biti zakatančene."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading