Vlada Srbije Nemanjina
Alo!/Rajko Ristić

 

Vlada Srbije Nemanjina

Alo!/Rajko Ristić

Vlada Srbije Nemanjina, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u kućnoj je u izolaciji već tri dana zbog sumnje da je zaražen korona virusom. Vukosavljević je prvi ministar kod kog se pojavila sumnja na bolest.

Vukosavljević je pozvao u Vladu i rekao da se ne oseća dobro i da neće doći na sednice. Ministar je saopštio kolegama da ima temperaturu i da kašlje.

Vladan Vukosavljević

Alo!/Marko Đoković

Vladan Vukosavljević, Foto: Alo!/Marko Đoković

Njemu je odmah urađen test i danas je stigao rezultat da je ministar kulture i informisanja negativan na koronu. Međutim, njemu će u roku od 24 sata biti urađen još jedan test.

Inače, od posledica korona virusa preminuo je Branislav Blažić (63), državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Zbog situacije sa virusom koji je širom sveta zarazio milion ljudi, a u Srbiji već usmrtio više od 30 osoba, Vlada Srbije je odlučila da zastave na svim državnim institucijama budu na pola koplja.

Vladan Vukosavljević, ministar kulture, primljen je u sredu, 1.aprila, na Infektivnu kliniku u Beogradu zbog jakog kašlja i bola u grudima i odmah je testiran na korona virus, a rezultat je negativan.

Prema informacijama iz Vlade, ministar Vukosavljević često ima problema sa plućima, imao je nekoliko puta upalu pluća, tako da je, kao rizična grupa, jako uznemiren za svoje zdravlje u vreme epidemije novog virusa.