OVO SU AMERIKANCI POGINULI U PADU NATO AVIONA Mornarica identifikovala četvoricu vojnika stradalih u vojnoj vežbi (FOTO)
Foto: Youtube/Printscreen

Četiri poginula marinca, koji su bili raspoređeni u 2. vazdušno krilo, su kapetan Metju J. Tomkievic (27) iz Indijane, kapetan Ros A. Rejnolds (27) iz Masačusetsa, narednik Džejms V. Spidi (30) iz Ohaja i kapetan Džejkob M. Mur (24) iz Kentakija.

Njihov avion, "MV-22B Osprei", srušio se tokom vojne vežbe "Hladni odgovor", u kojoj učestvuje 220 aviona, 30.000 vojnika i 50 plovila iz 27 zemalja.

Nestanak marinaca prijavljen je oko 18:30 časova u petak uveče tokom misije obuke u severnoj Norveškoj. Spasilački helikopteri su na kraju primetili olupinu, ali nisu mogli odmah da dođu do mesta nesreće zbog lošeg vremena.

Njihove posmrtne ostatke pronašao je spasilački helikopter Kraljevskog vazduhoplovstva Norveške oko 19:00 časova. po lokalnom vremenu u nedelju uveče, saopštile su norveške oružane snage

Uzrok nesreće se trenutno istražuje. Vežba "Hladni odgovor" najavljena je pre osam meseci i nije povezana sa invazijom Rusije na Ukrajinu, saopštio je NATO.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading