OŠTRA RAZMENA REČI! Si uhvatio Trudoa za ruku, pa mu održao lekciju! Isplivao snimak svađe! (VIDEO)
Tanjug/Ap

U snimku koji je nastao samitu G20 u Indoneziji, vidno frustrirani Si povlači kanadskog premijera u stranu i kaže da "nije prikladno" da se detalji o prethodnom razgovoru dvojice lidera dele sa medijima.

- Sve o čemu razgovaramo je procurilo u novine, to nije prikladno. A razgovor nije vođen na taj način - kaže Si Trudou uz pomoć prevodioca.

 

 

Oštra razmena reči je usledila dan nakon što su vladini izvori obavestili medije da je tokom prethodnog razgovora na marginama samita Trudo izrazio "ozbiljnu zabrinutost" sa Sijem zbog sve agresivnijih aktivnosti mešanja Kine.

Ovakav nastup kineskog predsednika je prava retkost jer on inače izuzetno vodi računa o tome kako se ponaša u javnosti, prenosi "Gardijan".

- U Kanadi verujemo u slobodan, otvoren i iskren dijalog i to je ono što ćemo nastaviti da imamo. Nastavićemo da radimo na konstruktivnom zajedničkom radu, ali biće stvari oko kojih se nećemo slagati. - rekao je Trudo, prekidajući Sijevog prevodioca.

Gestirajući rukama, Si je rekao Trudou da njih dvojica moraju "prvo da stvore uslove", a potom su razgovor završili rukovanjem i odlaskom u suprotnim pravcima, dok je kanadski premijer izgledao pokunjen zbog tog susreta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading