"PUTIN NASTOJI DA OBNOVI IMPERIJU" Makron otkrio šta zaista misli o ruskom predsedniku i ratu u Ukrajini
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

„Kada ga tako sretnete, on nije neprijatan. To je paradoks“, rekao je Makron i dodao da „nema ničega što bi opravdalo početak rata“.

Francuski predsednik je takođe izneo svoje viđenje korena sukoba između Moskve i Kijeva, navodeći da je pravi Putinov cilj obnova ruske „imperije“.

„U suštini, on je pokrenuo ovaj rat da povrati teritorije i proširi perimetar Rusije na imperiju koja je nekada postojala. Preuzeo je veoma tešku odgovornost za sebe, svoj narod, očigledno za narod Ukrajine i za sve nas. Ovako ja vidim stvari“, rekao je Makron.

Predsednik je upozorio i na popuštanje pred zabludom da su ruske trupe nekako na ivici poraza u Ukrajini. Dok su te snage imale određene gubitke, tvrdi Makron, kijevske snage nisu bile ni blizu pobede na bojnom polju.

Makron je zauzeo pomalo dvosmislen stav u vezi sa tokom sukoba koji je u toku. I sam je više puta isticao potrebu da se uključi u pregovore sa Rusijom. U isto vreme, Pariz je sledio kolektivni antiruski stav Zapada i aktivno je podržao Kijev, samo prošle nedelje je obećao novu seriju tenkova za ukrajinske trupe.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slaven

10.01.2023 07:57

To.bi.vi i vasi saveznici uradili. Sta ce vise zemljePutinu i Rusiji. Ali Rusija nije plemenska.i.nemocna drzava .Preigrali ste se vi.svi u pohlepi .Stao.vam na put u ime.veceg dela covecanstva.