NEMAJU KONTROLU NAD NJIMA? Britanci tvrde: Sprema se zamena za Vagner!
Foto: AP/Evgeniy Maloletka (STR)

Reč je, podsetimo, o ruskoj grupi plaćenika za koju se tvrdi da je posebno brutalna I za koju se zna da je predvodi Jevgenij Prigožin.

Britanci tvrde da sada Rusija pokušava da nađe adekvatnu zamenu za tu grupu koja trenutno igra značajnu ulogu u borbama u Ukrajini, a kao glavni razlog naveden je sukob koji vođa Vagnera ima sa ruskim Ministarstvom odbrane.

U toku je 404. dan rata u Ukrajini - Alo.rs

Dodaje se da rusko vojno rukovodstvo želi da zameni “Vagner” privatnom vojnom kompanijom nad kojom će imati više kontrole.

Međutim, problem je u tome što nijedna ruska privatna vojna kompanija nije porediva s “Vagnerom” u smislu veličine ili borbene moći, navodi se u izveštaju.

Britanski obaveštajci navode da Rusija verovatno i dalje smatra korisnom upotrebu privatnih vojnih kompanija jer su one manje ograničene nižim primanjima i neuspesima koji negativno utiču na efektivnost regularne vojske.

Uz to, rusko vođstvo verovatno veruje da su teški gubici u redovima privatnih vojnih kompanija prihvatljiviji ruskom društvu nego gubici u redovima regularne vojske.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading