kanader gasi požar
Foto: Alo/Printscreen

"Ta putna komunikacija štiti od požara i Republiku Srpsku i deo Federacije BiH, jer, kada bi vatra prešla put proširila bi se na područje sela Slivnica u Trebinjskoj površi, a s obzirom da je tamo krševit i nepristupačan teren, bez putnih komunikacija u brdima iznad Slivnice, ne bismo mogli preseći požarnu liniju", kaže Kašiković.

Tokom noći između utorka i srede vatrogasci iz Ivanice i Ravnog dežurali su na požarištu, a dežurne ekipe su i jutros na terenu.

Kašiković podseća da hrvatski kanaderi još dejstvuju na dubrovačkim požarištima, ali gase vatru i na teritoriji Federacije BiH, te da zahvaljujući tome u ovom delu vatra nije prešla na teritoriju Republike Srpske.

Požar je pre tri dana izbio u Župi dubrovačkoj, a više od 130 vatrogasaca sprečilo je da se vatra proširi do prvih kuža u Župi.

Na Petrači su sinoć evakuisani stanovnici iz nekoliko kuća, a lokalni mediji su javili da su se na brdu iznad tog mesta čule detonacije ostataka mina iz proteklog rata i da je jedan broj turista napustio Župu dubrovačku zbog vatre.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading