Aljbin Kurti
Foto: Tanjug/DOPISNIK KIM (STF)

"Uoči zvaničnog preimenovanja ulice 'Druga makedonska udarna brigada' u 'Adem Demaći' uz prisustvo Aljbina Kurtija i albanske političke elite, bili smo u Čairu i u istoj ulici postavili imena svih poginulih boraca iz Druge makedonske brigade“, poručili su iz „Crvene mladine“ na Fejsbuku.

Oni su istakli u video-poruci da će ulica „koja je slavila one koji su dali živote u borbi protiv fašističkog bugarskog okupatora od sutra slaviti Adema Demaćija, jugoslovenskog separatistu i borca za veliku Albaniju i nezavisnost Kosova, više puta osuđenog na zatvorske kazne u Jugoslaviji“.

"Neka ova imena bodu oči onima koji cće sutra biti na svečanosti povodom preimenovanja ove ulice, a oni koji su doneli takvu odluku neka znaju da ih makedonski narod ne zaboravlja i ne oprašta. Danas brišu sećanje sa ulica, parkova, spomenika, sutra će posegnuti za udžbenicima i našom istorijom. Makedonci, dosta je, budite se, ne spavajte! Smrt fašizmu, sloboda narodu“, istakli su mladi levičari, preneo je „Kosovo onlajn“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Milan

11.08.2023 17:59

Изгледа да је анестезираним македонцима дошло из д***а у главу.

Miki

11.08.2023 19:03

Opet cete traziti pomoc od srbije..ali kasno