Nermin Sulejmanović
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV-a BiH je formirao predmet protiv sutkinje Lejle N. iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska Nerminu Sulejmanoviću u odnosu na svoju ženu Nizamu H. po predlogu policijske uprave Gradačac.

Kako piše Avaz, a kako se navodi u zvaničnom odgovoru VSTV BiH, kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudstva i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine, formirao je predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu. Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke.

Podsetimo, mediji su objavili rešenje Opštinskog suda u Gradačcu kojim se odbija predlog MUP-a da se Sulejmanoviću zabrani približavanje žrtvi. Četiri dana kasnije, Nermin Sulejmanović je ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu. Kako su mediji ranije prenosili, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Policijska uprava Gradačac, podnela je zahtev da se Nerminu Sulejmanoviću izrekne zaštitna mera zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mera zabrana približavanja žrtvi nasilja. Sud je to odbio.

Kako piše u zahtevu, mere zabrane MUP je zatražio nakon što je žena prijavila da ju je 3. avgusta oko 19.30 sati Sulejmanović napao i pretukao pa je zadobila povrede po licu i drugim delovima tela. Žena je drugi dan podnela prijavu protiv njega pa se odselila iz kuće, zajedno s bebom.

Potom je Sulejmanović nastavio da joj preti, zvao je i tražio da se vrati kući. Pretio je i njenoj porodici i prijateljicama. Tri dana kasnije, 7. avgusta, nije htela da da.

Kopirala stari predmet?

U istom ovom rešenju, kako se vidi, sutkinja je umesto imena Sulejmanovića napisala ime nepoznatog muškarca, zbog čega se postavlja pitanje - da li je sutkinja samo prepisala obrazloženje iz drugog predmeta?!

- Iz sadržaja zahteva za izricanje zaštitnih mera sledi da je M. Ć.ranje nasilja u porodici vršio prema svojoj nevenčanog supruzi, kao članu porodice sa kojim živi čime je narušio njihov porodični mir i telesnu celovitost. Međutim, član porodice, koji je po zahtevu za izricanje zaštitnih mera označen kao žrtva nasilja je odbila da svedočio, a što je sud utvrdio i čitanjem zapisnika o saslušanju svedoka Nizame H. sačinjen u PU Gradačac - navodi se, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading